Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιμένει ο Τσαβούσογλου: Δεν θα αφήσουμε Γερμανούς βουλευτές να πάνε στη βάση του Ιντσιρλίκ

Επιμένει ο Τσαβούσογλου: Δεν θα αφήσουμε Γερμανούς βουλευτές να πάνε στη βάση του Ιντσιρλίκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το “πράσινο φως” έδωσε σήμερα Δευτέρα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε αντιπροσωπεία Γερμανών βουλευτών μπορεί να επισκεφθεί τη βάση του ΝΑΤΟ στο Ικόνιο, όχι όμως και τη βάση του Ιντσιρλίκ στη νότια Τουρκία.

Παράλληλα ο Τσαβούσογλου, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τις ξένες υπηρεσίες Πληροφοριών ότι χρησιμοποιούν ως πράκτορές τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην Τουρκία, ενώ κάλεσε το Βερολίνο να εκδώσει όσους Τούρκους έχουν ζητήσει άσυλο στη Γερμανία και συνδέονται με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

«Προς το παρόν, είναι δυνατό (οι Γερμανοί) να επισκεφθούν τη βάση του ΝΑΤΟ στο Ικόνιο, όμως όχι στο Ιντσιρλίκ», τόνισε ο Τσαβούσογλου στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Γκάμπριελ από την Άγκυρα.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι αν εξομαλυνθούν οι συνθήκες, τότε οι Γερμανοί βουλευτές θα μπορέσουν να επισκεφθούν το Ιντσιρλίκ.

Οι σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας, και οι δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, περνούν κρίση εδώ και καιρό και ιδίως την περίοδο που προηγήθηκε του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου στην Τουρκία.

Οι τουρκικές Aρχές έχουν εμποδίσει Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν τους περίπου 250 Γερμανούς στρατιώτες που βρίσκονται στη βάση του Ιντσιρλίκ στο πλαίσιο του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους, λέγοντας ότι το Βερολίνο πρέπει πρώτα να βελτιώσει τη στάση του.

Η Άγκυρα δικαιολογεί την απόρευση κατηγορώντας το Βερολίνο ότι έχει δώσει πολιτικό άσυλο σε Τούρκους πολίτες, μεταξύ αυτών και στρατιωτικοί, οι οποίοι κατηγορούνται από την κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι συνδέονται με το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες τον Μάιο, ο Ερντογάν είχε εκφράσει στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ την αποδοκιμασία του για την παροχή από το Βερολίνο ασύλου σε στρατιωτικούς που η Άγκυρα κατηγορεί ότι είχαν συνωμοτήσει με τους πραξικοπηματίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr