Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την ομηρεία στη Μελβούρνη της Αυστραλίας

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την ομηρεία στη Μελβούρνη της Αυστραλίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη για περιστατικό επίθεσης και ομηρίας από ένοπλο άνδρα στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

«Η επίθεση στη Μελβούρνη της Αυστραλίας διεξήχθη από έναν στρατιώτη του Ισλαμικού Κράτους» μετέδωσε το πρακτορείο Amaq της οργάνωσης, προσθέτοντας ότι η επίθεση αποτελεί αντίποινα για τη συμμετοχή της χώρας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Αστυνομία της Αυστραλίας πυροβόλησε και σκότωσε τη Δευτέρα τον ένοπλο, Γιακούμπ Κάιρε, ο οποίος κρατούσε μία γυναίκα όμηρο μέσα σε ένα διαμέρισμα στη Μελβούρνη.

Η Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο Κάιρε -ο οποίος είχε απαλλαχθεί από την κατηγορία ότι σχεδίαζε να επιτεθεί μια στρατιωτική βάση του Σίδνεϊ το 2009 αλλά βρισκόταν ελεύθερος με αναστολή για άλλες κατηγορίες- είχε σκοτώσει νωρίτερα έναν άνδρα στον προθάλαμο του κτιρίου όπου βρισκόταν το διαμέρισμα.

Η γυναίκα όμηρος διασώθηκε χωρίς να τραυματιστεί, ενώ τρεις αστυνομικοί νοσηλεύονται με επιφανειακά τραύματα από σφαίρες.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Μάλκολμ Τέρνμπουλ, έκανε λόγο για «άνανδρο έγκλημα» και «τρομοκρατική πράξη» που «τονίζει την ανάγκη να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση».

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι διερευνά ένα τηλεφώνημα που έγινε στην αίθουσα σύνταξης της αυστραλιανής τηλεόρασης Seven Network στη διάρκεια της αντιπαράθεσης του ένοπλου με την Αστυνομία.

Ο σταθμός μετέδωσε ότι ένας άνδρας που τηλεφώνησε είπε ότι η επίθεση συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο διοικητής της Αστυνομίας της περιφέρειας Βικτόρια, Γράχαμ Άστον, δήλωσε ότι η Αστυνομία διερευνά την ανάρτηση του πρακτορείου του Ισλαμικού Κράτους.

«Είμαστε ενήμεροι του ότι ανέλαβαν την ευθύνη, αλλά αυτοί πάντα τείνουν να αναλαμβάνουν την ευθύνη κάθε φορά που συμβαίνει κάτι, οπότε το σημειώνουμε ότι έχει γίνει (και) αυτό», είπε.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο Κάιρε, 29χρονος Αυστραλός σομαλικής καταγωγής, είχε βεβαρυμένο ποινικό μητρώο και ήταν ελεύθερος με αναστολή.

Πρόσθεσε ακόμη ότι στοιχεία που συλλέχθηκαν από το σπίτι όπου ζούσε με τη μητέρα του δείχνουν ότι ο Κάιρε έδρασε μόνος του και ότι η απειλή από την επίθεση έχει λήξει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr