Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρία: Λουτρό αίματος στη Μααράτ Αλ Νουμάν – Η Αλ Κάιντα επιτέθηκε σε “μετριοπαθείς” ισλαμιστές

Συρία: Λουτρό αίματος στη Μααράτ Αλ Νουμάν – Η Αλ Κάιντα επιτέθηκε σε “μετριοπαθείς” ισλαμιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τζιχαντιστές μέλη της Ταχρίρ Αλ Σαμ, όπως ονομάζεται η Αλ Κάιντα στη Συρία, επιτέθηκαν την Πέμπτη σε στρατόπεδο του φιλότουρκου ισλαμιστικού Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) στη βορειοδυτική επαρχία της Ιντλίμπ.

Στόχος των τζιχαντιστών ήταν το στρατόπεδο της 13ης Μεραρχίας του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) στην πόλη Μααράτ Αλ Νουμάν.

Όπως μεταδίδουν μιντιακοί ακτιβιστές και αναμεταδίδουν συριακά Μέσα, οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα εκτέλεσαν όλους τους ισλαμιστές του FSA που έπιασαν αιχμαλώτους.

Η επίθεση των Αλκαϊντιανών ήταν αιφνιδιαστική και έπιασαν τους άνδρες του FSA απροετοίμαστους. Αφού κατέλαβαν το στρατόπεδο δίχως να συναντήσουν σπουδαία αντίσταση, άρχισαν να εκτελούν τους αιχμαλώτους.

Μεταξύ των εκτελεσθέντων ισλαμιστών συμπεριλαμβάνονται και αρκετοί “αξιωματικοί” τους, όπως ο συνταγματάρχης Ταϊσέρ Αλ Σαμάχι.

Ο συνταγματάρχης των ισλαμιστών του FSA Ταϊσέρ Αλ Σαμάχι που αιχμαλωτίστηκε από την Αλ Κάιντα και στη συνέχεια εκτελέστηκε.

Κάποια στιγμή αργότερα έφτασαν στην περιοχή ενισχύσεις του FSA με αποτέλεσμα να ξεσπάσει δεύτερη μάχη με τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα.

Ενώ οι συγκρούσεις μαίνονταν, οι κάτοικοι της πόλης αγανακτισμένοι βγήκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας ενάντια στην Ταχρίρ Αλ Σαμ και απαιτώντας από τους τζιχαντιστές της να φύγουν από την πόλη τους.

Οι τζιχαντιστές δεν δίστασαν, άνοιξαν πυρ πάνω στους πολίτες σκοτώνοντας τουλάχιστον δέκα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Εν τω μεταξύ οι ισλαμιστές του FSA, επειδή δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα με τους άνδρες της Ταχρίρ Αλ Σαμ, ζήτησαν βοήθεια από άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις που εχθρεύονται την Αλ Κάιντα.

Ανταποκρίθηκαν οι επίσης τουρκόφιλες Αχράρ Αλ Σαμ και Φαϊλάκ Αλ Σαμ, που έστειλαν αρκετούς άνδρες τους στην εμπόλεμη πόλη.

Τοπικά συριακά Μέσα συνδέουν αυτές τις μάχες με την απόπειρα δολοφονίας το βράδυ της Τετάρτης του ιμάμη της Αλ Κάιντα Αμπντουλάχ Αλ Μουχαΐσνι. Ο ιμάμης τραυματίστηκε από πυρά των ισλαμιστών της Φαϊλάκ Αλ Σαμ όταν πέρασε από ένα σημείο ελέγχου τους. Ο ίδιος είχε εκφράσει προηγουμένως την “αλληλεγγύη” του στο Κατάρ.

Οι τζιχαντιστικές και ισλαμιστικές οργανώσεις που κατέχουν την επαρχία της Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, δηλαδή η Αλ Κάιντα και όλοι οι άλλοι, υπήρξαν σύμμαχοι στο παρελθόν.

Τον Μάρτιο του 2015 επιτέθηκαν έχοντας συστήσει κοινή συμμαχία, τη λεγόμενη Τζαΐς Αλ Φάταχ (Στρατός της Κατάκτησης) και κατέλαβαν την πόλη Ιντλίμπ και όλη την επαρχία από τη συριακή κυβέρνηση.

Από τότε όμως μέχρι σήμερα πολλά έχουν αλλάξει. Η Αλ Κάιντα, τότε λεγόταν Αλ Νούσρα, ως Ταχρίρ Αλ Σαμ έχει συγκεντρώσει στις τάξεις της σχεδόν 50.000 άνδρες και απαιτεί να έχει όλη την εξουσία στην Ιντλίμπ. Έτσι κι αλλιώς είχε από την αρχή τον κεντρικό ρόλο.

Οι άλλες οργανώσεις, που ήταν μισθοφόροι κυρίως της Τουρκίας και του Κατάρ, έχουν αναθαρρύνει από την τουρκική εισβολή στη βορειοδυτική Συρία στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού και ζητάνε από την Τουρκία να εισβάλλει και στην επαρχία της Ιντλίμπ.

Η Αλ Κάιντα, δηλαδή η Ταχρίρ Αλ Σαμ, που υποψιάζεται ότι αφού τη χρησιμοποίησαν τα προηγούμενα χρόνια τώρα πάνε να τη βγάλουν “απέξω” και να την εξολοθρεύσουν, όπως έκαναν και με το Ισλαμικό Κράτος, ανέλαβε πρωτοβουλίες στο πεδίο της μάχης για να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα ότι εκείνη έχει το πάνω χέρι στην Ιντλίμπ.

Ωστόσο, οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις μεταξύ των ένοπλων οργανώσεων σε αυτή την επαρχία της βορειοδυτικής Συρίας εάν δεν είναι ήδη “εμφύλιος” μεταξύ τζιχαντιστών και ισλαμιστών πρόκειται σύντομα να γίνει, αφού καμία πλευρά δεν δείχνει πρόθυμη να κάνει πίσω.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr