Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

60 ισλαμιστές του FSA αυτομόλησαν στις συριακές γραμμές – Μεταξύ τους ο πράκτορας Άμπου Αλ Χαΐρ

60 ισλαμιστές του FSA αυτομόλησαν στις συριακές γραμμές – Μεταξύ τους ο πράκτορας Άμπου Αλ Χαΐρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια ομάδα από 60 ενόπλους του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) που τελούσαν υπό τουρκική διοίκηση στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού στη Συρία, αποστάτησαν από τις γραμμές των ισλαμιστών και πέρασαν σε περιοχές που ελέγχονται από τον συριακό στρατό και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA).

Σύμφωνα με συριακές φιλοκυβερνητικές πηγές, ανάμεσα στους αυτόμολους είναι και ο οπλαρχηγός Μοχάμεντ Χεΐρ Σλας, γνωστός και ως Άμπου Αλ Χαΐρ, της τουρκμένικης Ταξιαρχίας Σουλτάνος Μουράντ.

Όπως έγινε γνωστό, ο Άμπου Αλ Χαΐρ είναι πράκτορας της συριακής πολεμικής αεροπορίας, ενώ παράλληλα ως οπλαρχηγός της Ταξιαρχίας Σουλτάνος Μουράντ του FSA υποστηριζόταν από την Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Άμπου Αλ Χαΐρ ήταν μεταξύ των πολιορκημένων ισλαμιστών στο ανατολικό Χαλέπι και από εκεί συνεργαζόταν με τις ειδικές δυνάμεις του συριακού στρατού.

Ο ίδιος είχε κεντρικό ρόλο στην κατάρρευση των αμυντικών γραμμών των ισλαμιστών.

Μετά την παράδοση των ισλαμιστών στο ανατολικό Χαλέπι και στα πλαίσια στη συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τον συριακό στρατό, ο Άμπου Αλ Χαΐρ πέρασε στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, στη “ζώνη” που κατέχει η Τουρκία και ανέλαβε διοικητής της βόρειας πλευράς της κατεχόμενης από την Τουρκία συριακής πόλης Τζαραμπλούς.

Από τη θέση αυτή ο Άμπου Αλ Χαΐρ βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τον Τούρκο κυβερνήτη της Γκαζιαντέπ και υψηλόβαθμους στρατηγούς του τουρκικού στρατού και του κυβερνώντος ισλαμιστικού κόμματος AKP του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη δημοσιότητα δόθηκε και φωτογραφία του Άμπου Αλ Χαΐρ μαζί με Σύρο διοικητή των ειδικών δυνάμεων “Τίγρης”, μετά την αυτομόλησή του.

Σύμφωνα με πηγές της ισλαμιστικής συριακής αντιπολίτευσης, στις κυβερνητικές γραμμές κατέφυγαν ο οπλαρχηγός του Συντάγματος Αλ Αρσλάν, Άμπου Αλί Ρασλάν με 11 άνδρες του, 9 άνδρες της Αλ Σαμ, 3 από το Τάγμα Αλ Σαφάγουα και 2 από το Τάγμα Σαλαντίν. Οι υπόλοιποι, από τους σύνολο 60, πέρασαν στις γραμμές των Κούρδων στην περιοχή της Μανμπίτζ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr