Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Για τον κίνδυνο του αλβανικού ισλαμισμού προειδοποίησε την Ε.Ε. η Ελένη Θεοχάρους

Για τον κίνδυνο του αλβανικού ισλαμισμού προειδοποίησε την Ε.Ε. η Ελένη Θεοχάρους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης και Κύπρια Ευρωβουλευτής, Δρ. Ελένη Θεοχάρους, μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την πρόοδο του Κοσόβου στις ενταξιακές διαδικασίες τόνισε τα εξής:

«Η έκθεση Lunacek επικεντρώνεται στις προσπάθειες εκδημοκρατισμού του Κοσόβου και επίλυσης του προβλήματος με την Σερβία, και θέτει ως προϋπόθεση την κατοχύρωση των μειονοτικών δικαιωμάτων των Σέρβων του Κοσσυφοπέδιου.

»Είναι γνωστό ότι το Κοσσυφοπέδιο θεωρείται το λίκνο του Σερβικού Πολιτισμού. Δυστυχώς στην έκθεση δεν γίνεται καμία αναφορά στο ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Η κυρία Θεοχάρους σημείωσε ότι η έκθεση τονίζει ότι στην περιοχή επικρατεί πολιτική αστάθεια, διαφθορά, ανεπάρκεια δημοκρατικών θεσμών και δικαστικής εξουσίας και επικίνδυνη διακίνηση ναρκωτικών.

Για να προσθέσει: «Σεβόμενοι το διεθνές Δίκαιο και την κυριαρχία των κρατών, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο ως ανεξάρτητη Αρχή ή κράτος, εφόσον νόμιμη Αρχή είναι η Σερβία, η οποία θεωρεί την περιοχή ως αποσχισθείσα, και οι θέσεις των κρατών μελών που δεν αναγνωρίζουν το Κόσοβο δεν μπορεί να παραγνωρίζονται».

«Ελπίζουμε», συνέχισε η Δρ. Θεοχάρους «σε γρήγορη ομαλοποίηση των σχέσεων Σερβίας- Κοσόβου, στην βάση των αρχών της Ε.Ε και του διεθνούς Δικαίου, όχι για την ένταξη του Κοσόβου στην Ε.Ε. αλλά για το πλαίσιο συνεργασίας που προνοείται από το Σύμφωνο Σταθεροποίησης και Σύνδεσης».

Η Ελένη Θεοχάρους καταληκτικά τόνισε ότι, «εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν λάβει σοβαρά υπόψη τις εξτρεμιστικές τάσεις που υπάρχουν σε μερίδα του Αλβανικού πληθυσμού και την επιρροή ατάκτων κύκλων της Αλβανίας, αλλά και ακραίων ισλαμιστικών στοιχείων, θα βρεθούμε μπροστά σε τρομακτικές συνέπειες, που θα επηρεάσουν κυρίως τα Σκόπια και θα ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου στα Βαλκάνια».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr