Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπό έρευνα ο Ντόναλντ Τραμπ ως ύποπτος για “παρακώλυση Δικαιοσύνης”

Υπό έρευνα ο Ντόναλντ Τραμπ ως ύποπτος για “παρακώλυση Δικαιοσύνης”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται υπό έρευνα από τον ειδικό σύμβουλο Ρόμπερτ Μιούλερ ως ύποπτος για «παρακώλυση Δικαιοσύνης», σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ανώτεροι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ θα κληθούν να καταθέσουν κατά πόσον ο Ντ. Τραμπ προσπάθησε να σταματήσει έρευνα σχετική με τον παραιτηθέντα σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Μάικλ Φλιν, καθώς και για το εάν η απόλυση του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ συνδέεται με την υπόθεση.

Η νομική ομάδα του κ. Τραμπ απάντησε χαρακτηρίζοντας «εξοργιστικές» τις νέες διαρροές στον Τύπο.

Ο Ρόμπερτ Μιούλερ είναι επικεφαλής έρευνας την οποία διεξάγει το FBI για το κατά πόσον η Ρωσία επενέβη στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και με ποιους τρόπους.

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει αρνηθεί οποιεσδήποτε «υπόγειες» σχέσεις του με τη Ρωσία, ενώ έχει χαρακτηρίσει τη σχετική έρευνα «κυνήγι μαγισσών».

Την είδηση μετέδωσε πρώτη η Washington Post, ενώ αργότερα τόσο οι New York Times όσο και η Wall Street Journal ανέβασαν το θέμα, επικαλούμενες δικές τους πηγές.

Η Washington Post αναφέρει ότι η απόφαση του κ. Μιούλερ να ερευνήσει και τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ είναι σημαντική στροφή στην έρευνα για το ρωσικό ζήτημα.

Πότε άρχισε η έρευνα για τον Τραμπ

Σύμφωνα με τις τρεις μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες, η έρευνα για τον Ντόναλντ Τραμπ άρχισε λίγες ημέρες μετά την απόλυση του Τζ. Κόμεϊ, στις 9 Μαΐου.

Ο τελευταίος, καταθέτοντας σε αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου την προηγούμενη εβδομάδα, είπε ότι ο Ντ. Τραμπ τον είχε πιέσει να σταματήσει την έρευνα γύρω από τον Μάικλ Φλιν και τις επαφές του με Ρώσους αξιωματούχους, πριν αλλά και μετά την εκλογή του Ρεπουμπλικανού πολιτικού στην προεδρία των ΗΠΑ.

Ο Μ. Φλιν είχε παραιτηθεί τον Φεβρουάριο, καθώς είχε παραπλανήσει τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς για τις επαφές του με τον πρέσβη της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον Σεργκέι Κίσλιακ.

Ο κ. Κόμεϊ δήλωσε ενόρκως ότι ο πρόεδρος Τραμπ, σε κλειστή συνάντηση, είχε πει επί λέξει:

«Ελπίζω να βλέπεις ότι ο δρόμος για να το αφήσεις να περάσει είναι ανοικτός, εννοώ για να αφήσεις τον Φλιν. Είναι καλός τύπος. Ελπίζω να το αφήσεις».

Ο Λευκός Οίκος έχει αρνηθεί ότι ο Ντ. Τραμπ ζήτησε ποτέ από τον Τζ. Κόμεϊ να σταματήσει οποιαδήποτε έρευνα, μεταξύ αυτών και εκείνη για τον στρατηγό ε.α. Φλιν.

Ο πρώην διευθυντής του FBI, πάντως, δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν προσπάθησε να σταματήσει την γενικότερη έρευνα για το ζήτημα της Ρωσίας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να δήλωσε σε Ρώσους αξιωματούχους, σε κλειστή συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο, μία ημέρα μετά την απόλυση Κόμεϊ, ότι πλέον η θέση του είναι πιο εύκολη.

«Αντιμετώπισα πολύ μεγάλη πίεση λόγω της Ρωσίας. Αυτή πλέον έφυγε από πάνω μου», φέρεται να δήλωσε στους Ρώσους ο Ντ. Τραμπ, σύμφωνα με Αμερικανό κρατικό αξιωματούχο τον οποίο επικαλούνται οι New York Times.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr