Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Κίνα επιθυμεί σχέσεις υγιούς ανάπτυξης με τη Νότια Κορέα δήλωσε ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ

Η Κίνα επιθυμεί σχέσεις υγιούς ανάπτυξης με τη Νότια Κορέα δήλωσε ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την επιθυμία του Πεκίνου να καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου οι διμερείς σχέσεις ΚίναςΝότιας Κορέας να επανέλθουν σε πορεία υγιούς ανάπτυξης εξέφρασε ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Τζε Ιν εν όψει της συνόδου της G20 που θα διεξαχθεί στο Αμβούργο, στη βόρεια Γερμανία.

Όπως τόνισε ο Σι, οι δύο χώρες έχουν αναπτύξει αξιοσημείωτα τις σχέσεις τους μετά την αποκατάσταση των διπλωματικών τους δεσμών πριν από 25 χρόνια, μια εξέλιξη που ωφέλησε τους λαούς τους σε σημαντικό βαθμό και συνέβαλε στην ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία σε περιφερειακό επίπεδο.

«Για κάποιο χρονικό διάστημα, οι σχέσεις της Κίνας με τη Νότια Κορέα αντιμετώπιζαν δυσκολίες και δεν θέλουμε να το βλέπουμε αυτό» είπε ο πρόεδρος της Κίνας.

Ο Σι Τζινπίνγκ επιπλέον επισήμανε ότι αποτελεί κοινή ευθύνη του Πεκίνου και της Σεούλ να διατηρήσουν και να αναπτύξουν τις διμερείς σχέσεις.

Εξάλλου, ο Κινέζος πρόεδρος προέτρεψε τη Σεούλ να λάβει σοβαρά υπόψη τις θεμιτές ανησυχίες της Κίνας και να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά στα σχετικά ζητήματα με στόχο να απομακρυνθούν τα όποια προσκόμματα για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.

Από την πλευρά του, ο Μουν δήλωσε ότι η Νότια Κορέα δίνει μεγάλη αξία στη σχέση της με την Κίνα, συμπληρώνοντας πως οι δύο χώρες έχουν μια μακρά ιστορία ανταλλαγών, μοιράζονται ευρύτερα κοινά συμφέροντα και είναι σημαντικοί εταίροι.

Σχετικά με την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο, ο ηγέτης της Κίνας τόνισε ότι το Πεκίνο υποστηρίζει τις προσπάθειες της νέας κυβέρνησης της Νότιας Κορέας να αποκατασταθούν οι επαφές και ο διάλογος με τη Βόρεια Κορέα.

Η Κίνα δεσμεύεται στις προσπάθειες αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου, την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας και της επίλυσης του προβλήματος μέσω του διαλόγου και των διαβουλεύσεων, τόνισε ο Σι Τζινπίνγκ.

Απαντώντας, ο Μουν σημείωσε ότι η χώρα του συμφωνεί αυτό το ζήτημα πρέπει να διευθετηθεί μέσω του διαλόγου και προσέθεσε ότι είναι έτοιμος να εργαστεί στενά με την Κίνα με στόχο την αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου και τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας σε περιφερειακό επίπεδο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Ινδονησία: Κινέζα πήγε να βγάλει selfie σε ενεργό ηφαίστειο και έπεσε μέσα

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Η NASA προειδοποιεί: «Η Κίνα θα στείλει όπλα στο Φεγγάρι»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr