Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Για εμφύλιο ξεκαθάρισμα προετοιμάζονται οι τζιχαντιστές στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας

Για εμφύλιο ξεκαθάρισμα προετοιμάζονται οι τζιχαντιστές στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εχθρικές παραμένουν οι σχέσεις μεταξύ των δύο ισχυρότερων τζιχαντιστικών οργανώσεων που ελέγχουν την επαρχία της Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, δηλαδή μεταξύ της Ταχρίρ Αλ Σαμ, όπως ονομάζεται η Αλ Κάιντα από τις αρχές του 2017 και της ανοιχτά τουρκόφιλης Αχράρ Αλ Σαμ.

Το προηγούμενο διάστημα οι δύο οργανώσεις πολέμησαν μεταξύ τους και τώρα υπάρχουν όλες οι ενδείξεις ότι οι αντίπαλοι τζιχαντιστές ετοιμάζονται για νέο γύρο αναμέτρησης.

Η Ταχρίρ Αλ Σαμ (Αλ Κάιντα) έστειλε μια μεγάλη φάλαγγα με άνδρες της στην κατεχόμενη από τους τζιχαντιστές πόλη Σαρακίμπ, κοντά στα σύνορα με την επαρχία του Χαλεπιού όπως και στην πόλη Τζαμπάλ Αλ Ζαουίγια.

Η Αχράρ Αλ Σαμ από την πλευρά της προειδοποίησε την Ταχρίρ Αλ Σαμ ότι είναι έτοιμη για μάχη στις δύο πόλεις εάν δεχθεί επίθεση.

Επίσης, η Ταχρίρ Αλ Σαμ συνέλαβε άνδρες της Αχράρ Αλ Σαμ στην πόλη της Ιντλίμπ, πρωτεύουσα της επαρχίας και εμπόδισε φορτηγά με εφόδια να φτάσουν στην Τζαμπάλ Αλ Χος, μέτωπο που η Αχράρ Αλ Σαμ μάχεται ενάντια στα κυβερνητικά στρατεύματα.

Η Αχράρ Αλ Σαμ προσπάθησε να επιλύσει τη μεταξύ τους αντιπαράθεση μέσω της “διπλωματικής οδού”, ωστόσο όλες οι συζητήσεις δεν κατέληξαν πουθενά.

Η Ταχρίρ Αλ Σαμ με δύναμη που υπολογίζεται στους 50.000 άνδρες διεκδικεί την ηγεμονία στην Ιντλίμπ απέναντι στην Αχράρ Αλ Σαμ που η δύναμή της δεν υπερβαίνει τους 20.000.

Η Αχράρ Αλ Σαμ κατηγορείται επίσης ότι επιθυμεί να ανοίξει την πίσω πόρτα της Ιντλίμπ στην Τουρκία, για να εισβάλει ο τουρκικός στρατός στην περιοχή και να μετατρέψει την στρατηγικής σημασίας επαρχία σε τουρκικό προτεκτοράτο.

Η επαρχία της Ιντλίμπ που τελεί υπό τζιχαντιστική κατοχή:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr