Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σερβία: Αναγνωρίζουμε τα Σκόπια ως “Μακεδονία”… αν και κάναμε λάθος

Σερβία: Αναγνωρίζουμε τα Σκόπια ως “Μακεδονία”… αν και κάναμε λάθος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αποσαφήνισαν για μια ακόμη φορά τη στάση τους οι Σέρβοι σε ό,τι αφορά τα Σκόπια. Ναι μεν παραδέχονται ως “λάθος” την αναγνώριση του κρατιδίου ως “Μακεδονία”, ωστόσο, συνεχίζουν να αναγνωρίζουν το κρατίδιο με αυτό το όνομα.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς από τις ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων MIA, μετά από συνάντηση που είχε στην Ουάσιγκτον με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, απαντώντας στην κρατική τηλεόραση των Σκοπίων ανέφερε ότι η Σερβία αναγνωρίζει τα Σκόπια με το “συνταγματικό όνομά” τους, δηλαδή “Δημοκρατία της Μακεδονίας”, παρά την αναγνώριση του Κοσόβου από τα Σκόπια.

Το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων σημειώνει ότι η δήλωση αυτή γίνεται μερικές ημέρες μετά τη δήλωση του Σέρβου ΥΠΕΞ, Ίβιτσα Ντάτσιτς, μετά τη συνάντησή του με τον Νίκο Κοτζιά στην Αθήνα, ο οποίος αναγνώρισε ως λάθος την αναγνώριση των Σκοπίων με το “συνταγματικό όνομά” τους από τη Σερβία.

Στην εξέλιξη αυτή δεν υπάρχει κάτι νέο. Ο Ίβιτσα Ντάτσις όποτε αναφέρεται στο Ονοματολογικό σπεύδει να αναγνωρίσει το “λάθος” και στη συνέχεια ο Σέρβος Πρόεδρος αποσαφηνίζει ότι η χώρα του συνεχίζει να αναγνωρίζει τα Σκόπια ως “Μακεδονία”. Είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει από την αρχή του έτους.

Ωστόσο, θα είχε ενδιαφέρον πώς θα ένιωθαν οι Σέρβοι εάν η Ελλάδα είχε αναγνωρίσει το Κόσοβο και στη συνέχεια τους έλεγε… “ουπς, κάναμε λάθος”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr