ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Λευκορωσία, Μπεν Χότζες, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ρωσία,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Χώρες – μέλη του NATO στην ανατολική Ευρώπη, αλλά και η Ουκρανία, εκφράζουν φόβους ότι ρωσική στρατιωτική άσκηση – μαμούθ που θα πραγματοποιθεί τον Σεπτέμβριο πιθανόν να αποτελεί «δούρειο ίππο» για τη μετακίνηση ρωσικού εξοπλισμού στη Λευκορωσία, δηλαδή εγγύτερα στα σύνορα με ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τις σχετικές δηλώσεις έκανε ο Αμερικανός αντιστράτηγος Μπεν Χότζες, ο ανώτερος Αμερικανός στρατιωτικός ο οποίος εδρεύει στην Ευρώπη, την Πέμπτη.
Η Ρωσία έχει προσπαθήσει να καθησυχάσει το NATO ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις της θα σεβαστούν τους διεθνώς παραδεκτούς περιορισμούς ως προς την έκτασή τους, ωστόσο ο Οργανισμός του Βορειοατλαντικού Συμφώνου και οι ΗΠΑ ανησυχούν για το μέγεθος και τον σκοπό τους.
Ο αντιστράτηγος Χότζες τόνισε ότι οι Σύμμαχοι θα παρακολουθήσουν με ιδιαίτερη ενάργεια τον ρωσικό εξοπλισμό ο οποίος θα μεταφερθεί στο έδαφος της Λευκορωσίας, συμμάχου της Ρωσίας, για την άσκηση Zapad 2017 και το κατά πόσον αυτός θα επιστρέψει στη ρωσική επικράτεια στη συνέχεια.
Η Συνθήκη της Βιέννης απαιτεί διεθνείς παρατηρητές για ασκήσεις στις οποίες συμμετέχουν περισσότεροι από 13.000 στρατιώτες, με κράτη της ανατολικής Ευρώπης να θεωρούν ότι τα ρωσικά γυμνάσια θα περιλάβουν περισσότερους από 100.000 άνδρες.























































