Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Kαθαιρέθηκε ο Πακιστανός πρωθυπουργός για διαφθορά – Ποιος θα τον διαδεχθεί

Kαθαιρέθηκε ο Πακιστανός πρωθυπουργός για διαφθορά – Ποιος θα τον διαδεχθεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαφθορά, Ναουάζ Σαρίφ, Πακιστάν,

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στο Πακιστάν αφού με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου καθαιρέθηκε ο πρωθυπουργός, Ναουάζ Σαρίφ, σχεδόν ένα χρόνο πριν τη λήξη της τρίτης θητείας του, λόγω κατηγοριών για διαφθορά.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι πρόκειται για μια ιστορική απόφαση που αναμένεται να αλλάξει τις εύθραυστες πολιτικές ισορροπίες στη χώρα.

Η ετυμηγορία έρχεται μετά από μια έρευνα στην περιουσία της οικογένειας, μετά τις αποκαλύψεις των Panama Papers, που αναφέρονταν σε υπεράκτιες εταιρίες συμμετοχών στις οποίες ιδιοκτήτες είναι τα παιδιά του.

Ο Σαρίφ έχει κατ’ επανάληψη αρνηθεί την ενοχή του. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από τα πέντε μέλη του του Δικαστηρίου.

Το δικαστήριο απέπεμψε επίσης τον υπουργό Οικονομικών Ισάκ Νταρ.

Ο αδελφός του στη θέση του

Ο μικρότερος αδελφός του αποπεμφθέντος πρωθυπουργού του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ, Σεμπχάζ Σαρίφ, θα αναλάβει τα πρωθυπουργικά καθήκοντα, σύμφωνα με πακιστανικά μέσα ενημέρωσης.

Η κοινοβουλευτική ομάδα της κεντροδεξιάς Μουσουλμανικής Λίγκας Πακιστάν – Ναουάζ έχει το δικαίωμα, ως πλειοψηφούσα δύναμη, να εκλέξει τον νέο πρωθυπουργό, μέχρι τις εθνικές βουλευτικές εκλογές του 2018.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιάννης Παναγόπουλος: Δέσμευση λογαριασμών και ακινήτων για 73 εκατ. ευρώ – Το πόρισμα της Αρχής

Η Σαουδική Αραβία στο πλευρό του Κατάρ και της Τουρκίας, ενώ οι εντάσεις με τα ΗΑΕ κορυφώνονται

Κλιμάκωση της έντασης: Ο Τραμπ προειδοποίησε το Ιράν με στρατιωτική δράση

Νταβός: «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ με απουσίες ηγετικών ευρωπαϊκών δυνάμεων

«Μουσουλμανικό ΝΑΤΟ»: Σε προχωρημένες συνομιλίες η Τουρκία για ένταξη στο σύμφωνο αμοιβαίας άμυνας Σαουδικής Αραβίας-Πακιστάν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr