Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αλβανός αντιπρόεδρος των Σκοπίων υπονομεύει τη διαπραγμάτευση στο ονοματολογικό

Ο Αλβανός αντιπρόεδρος των Σκοπίων υπονομεύει τη διαπραγμάτευση στο ονοματολογικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με τη φωτιά “παίζουν” οι Σκοπιανοί στο θέμα του ονοματολογικού. Ενώ εξαρχής έγινε ξεκάθαρο από την Αθήνα ότι δεν θα γίνει αποδεκτή καμία ανάμιξη “τρίτων”, ο Σκοπιανός (αλβανικής καταγωγής) αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μπουγιάρ Οσμάνι, προσπαθεί να εμπλέξει τη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, την άμεση εμπλοκή της Γερμανίας στο θέμα της ονομασίας ζήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Σκοπίων, Μπουγιάρ Οσμάνι, κατά τη συνάντησή του στο Βερολίνο με τον Γερμανό υφυπουργό Εξωτερικών Μίκαελ Ροθ.

Ο τελευταίος είναι εκείνος που τον Ιούλιο στα Σκόπια είπε το απαράδεκτο: «Κανείς εκτός “Μακεδονίας” και Ελλάδας δεν καταλαβαίνει τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ τους, η οποία είναι εντελώς παράλογη».

Για να «εισπράξει» τη σφοδρή αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Έτσι, αυτή τη φορά απέφυγε να αναφερθεί με τέτοιον ανιστόρητο τρόπο.

Ο κ. Οσμάνι, λοιπόν, ζήτησε «ανοιχτά να συμπεριληφθεί η Γερμανία στην επίλυση της διαφοράς (σ.σ.: ονοματολογικό), ως μία από τις χώρες – μέλη της E.E. και του NATO με τη μεγάλη επιρροή».

Ο κ. Ροθ αυτή τη φορά απέφυγε να τοποθετηθεί. Άραγε, η σιωπή του σημαίνει ότι η «πρόταση» είναι και σφοδρή επιθυμία του Βερολίνου ή όχι; Αλλά με ποιον ρόλο θα μετάσχει η Γερμανία, όταν το θέμα είναι διμερές και έχει επιληφθεί ο OHE;

Σε κάθε περίπτωση, η “πίεση” του αλβανικής καταγωγής αντιπροέδρου των Σκοπίων στη Γερμανία για να εμπλακεί στο ονοματολογικό μπορεί θα θεωρηθεί και ως “προβοκατόρικη”, αφού μια τέτοια εξέλιξη θα πάγωνε την όποια συζήτηση, οδηγώντας τα Σκόπια σε νέο αδιέξοδο που θα εξυπηρετούσε τους αλβανικούς σχεδιασμούς για “αλβανοποίηση” ή ακόμα και διαμελισμό της μικρής χώρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

ΥΠΕΞ: Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr