ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αλβανός αντιπρόεδρος των Σκοπίων υπονομεύει τη διαπραγμάτευση στο ονοματολογικό

Ο Αλβανός αντιπρόεδρος των Σκοπίων υπονομεύει τη διαπραγμάτευση στο ονοματολογικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με τη φωτιά “παίζουν” οι Σκοπιανοί στο θέμα του ονοματολογικού. Ενώ εξαρχής έγινε ξεκάθαρο από την Αθήνα ότι δεν θα γίνει αποδεκτή καμία ανάμιξη “τρίτων”, ο Σκοπιανός (αλβανικής καταγωγής) αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μπουγιάρ Οσμάνι, προσπαθεί να εμπλέξει τη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, την άμεση εμπλοκή της Γερμανίας στο θέμα της ονομασίας ζήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Σκοπίων, Μπουγιάρ Οσμάνι, κατά τη συνάντησή του στο Βερολίνο με τον Γερμανό υφυπουργό Εξωτερικών Μίκαελ Ροθ.

Ο τελευταίος είναι εκείνος που τον Ιούλιο στα Σκόπια είπε το απαράδεκτο: «Κανείς εκτός “Μακεδονίας” και Ελλάδας δεν καταλαβαίνει τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ τους, η οποία είναι εντελώς παράλογη».

Για να «εισπράξει» τη σφοδρή αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Έτσι, αυτή τη φορά απέφυγε να αναφερθεί με τέτοιον ανιστόρητο τρόπο.

Ο κ. Οσμάνι, λοιπόν, ζήτησε «ανοιχτά να συμπεριληφθεί η Γερμανία στην επίλυση της διαφοράς (σ.σ.: ονοματολογικό), ως μία από τις χώρες – μέλη της E.E. και του NATO με τη μεγάλη επιρροή».

Ο κ. Ροθ αυτή τη φορά απέφυγε να τοποθετηθεί. Άραγε, η σιωπή του σημαίνει ότι η «πρόταση» είναι και σφοδρή επιθυμία του Βερολίνου ή όχι; Αλλά με ποιον ρόλο θα μετάσχει η Γερμανία, όταν το θέμα είναι διμερές και έχει επιληφθεί ο OHE;

Σε κάθε περίπτωση, η “πίεση” του αλβανικής καταγωγής αντιπροέδρου των Σκοπίων στη Γερμανία για να εμπλακεί στο ονοματολογικό μπορεί θα θεωρηθεί και ως “προβοκατόρικη”, αφού μια τέτοια εξέλιξη θα πάγωνε την όποια συζήτηση, οδηγώντας τα Σκόπια σε νέο αδιέξοδο που θα εξυπηρετούσε τους αλβανικούς σχεδιασμούς για “αλβανοποίηση” ή ακόμα και διαμελισμό της μικρής χώρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βερολίνο: «Ακτιβιστές» κατέβασαν τη γερμανική σημαία έξω από το Ράιχσταγκ και ύψωσαν την παλαιστινιακή (βίντεο)

Χακάν Φιντάν για καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» – Πηγές ελληνικού ΥΠΕΞ: «Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»

Τουρκία: Δεν έχει ζητηθεί «άδεια» για τις έρευνες του γαλλικού πλοίου – Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Προχωράμε κανονικά σε ελληνικά και κυπριακά χωρικά ύδατα και σε περιοχές ελλαδικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας

Ελλάδα και Κύπρος εξέδωσαν NAVTEX για το καλώδιο – Με αντι-NAVTEX απάντησε η Τουρκία

Αλ. Τσίπρας: Δεν χρειαζόμαστε καμία άδεια από την Τουρκία για να ποντίσουμε το καλώδιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr