Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανάστατη η Χειμάρρα – Οι Βορειοηπειρώτες καταγγέλλουν εθνοκάθαρση και ετοιμάζουν αντίσταση

Ανάστατη η Χειμάρρα – Οι Βορειοηπειρώτες καταγγέλλουν εθνοκάθαρση και ετοιμάζουν αντίσταση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επιχειρούμενη εθνοκάθαρση στη Χειμάρρα από το καθεστώς Ράμα και ισχυρά συμφέροντα ισλαμοεθνικιστών μουσουλμάνων Αλβανών, σε συνεργασία με Έλληνες εξωμότες, καταγγέλλουν σύλλογοι Χειμαρριωτών και επιφανείς Έλληνες πατριώτες της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

Στην καταγγελλόμενη εθνοκάθαρση, που παρουσιάζεται ως δήθεν κάποιο σχέδιο “ανάπλασης” της Χειμάρρας, το οποίο αποσκοπεί στη υφαρπαγή των ελληνικών περιουσιών, πρωταγωνιστεί ο εξωμότης (“γενίτσαρος”) δήμαρχος Χειμάρρας Γιώργος Γκόρος (Jorgo Goro), που η ελληνική κυβέρνηση ατίμασε αφαιρώντας του την ελληνική υπηκοότητα.

Σύμφωνα με καταγγελίες Χειμαρριωτών στο TRIBUNE, τους σχεδιασμούς του καθεστώτος Ράμα υπηρετούν μια χούφτα ελληνικής καταγωγής εξωμότες, των οποίων τα ονόματα -όπως δημοσιεύτηκαν σε ελληνικά ΜΜΕ- βρίσκονται σε λίστες του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και είναι οι επόμενοι για να τους αφαιρεθεί η ελληνική υπηκοότητα.

Σύμφωνα με ασφαλείς μας πληροφορίες, θα υπάρξουν βαρύτατες συνέπειες και κυρώσεις για όλους αυτούς, αδιανόητες μέχρι σήμερα, “και δεν θα βρίσκουν τόπο να κρυφτούν εάν υπηρετήσουν αλλότρια συμφέροντα”, όπως μας μετέφεραν πηγές μας.

Κύκλοι των Αθηνών, που παρακολουθούν από κοντά τις δραματικές εξελίξεις στη Χειμάρρα, σχολίαζαν χαρακτηριστικά ότι “αυτή η χούφτα εξωμοτών είναι όλοι τους γνωστοί” και “διακινδυνεύουν πολλά περισσότερα από το να χάσουν τις ελληνικές τους υπηκοότητες”.

Ο Δήμος Χειμάρρας ανακοίνωσε ότι ο εξωμότης και ατιμασμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Γιώργος Γκόρος, συγκάλεσε για σήμερα Παρασκευή 25 Αυγούστου έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Χειμμάρας.

Στόχος του ατιμασμένου εξωμότη Δημάρχου, για τον οποίο οι ελληνικές υπηρεσίες έχουν συλλέξει πολλά ενδιαφέροντα, είναι να περάσει ψήφισμα υφαρπαγής των ελληνικών περιουσιών και εκχώρησής τους στους Αλβανούς μουσουλμάνους ολιγάρχες, που εξυπηρετούν συμφέροντα ισλαμιστών της Άγκυρας.

Η Ένωση Χειμαρριωτών Τιράνων και η Ένωση (σ.σ. κατοίκων) Παραλίας εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση με ημερομηνία 24 Αυγούστου, στην οποία καταγγέλλει ευθέως “Σχέδιο για εθνική κάθαρση εις βάρος των Χειμαρριωτών”.

Πίσω από το σχέδιο του Έντι Ράμα για δήθεν ανάπτυξη του τουρισμού στην Χειμάρρα, αναφέρει η ανακοίνωση, κρύβονται συμφέροντα ολιγαρχών και ισλαμικών κύκλων τα οποία στηρίζονται από το καθεστώς του Ράμα, με στόχο να πετύχουν δύο στόχους:

α) Για να διώξουν τους Χειμαρριώτες από τη γη τους και τα εδάφη τους.

β) Για να “επενδύσουν” και να ξεπλύνουν βρώμικα λεφτά οι ολιγάρχες-μαφιόζοι οι οποίοι αλληλοσυνδέονται με εθνικιστικά συμφέροντα.

Η Ένωση Χειμαρριωτών και ο Σύλλογος Μπρεγντέτη-Παραλίας καταγγείλουν για ακόμα μια φορά, ένα από τα ποιο διαβολικά σχέδια στην ιστορία του σύγχρονου αλβανικού κράτους, αυτό του ΕΘΝΙΚΟΥ ΞΕΡΙΖΩΜΟΥ των Χειμαρριωτών από τη γη τους και τα πάτρια εδάφη τους.

Είναι πολύ σημαντικό να υπενθυμίσουμε, συνεχίζει η ανακοίνωση, το γεγονός ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Αλβανίας και της Ευρωπαϊκής της ενσωμάτωσης, βασιζόμενοι στην εκφραζόμενη πρόθεση ότι οι Αλβανοί θέλουν την Ευρώπη αφενός, και αφετέρου στην πράξη να συνεχίζουν με δριμύτητα να επιτίθενται εις βάρος των Χειμαρριωτών, αλλάζοντας το Σύνταγμα και μια σειρά από νόμους για τις περιουσίες, για να ανοίξουν τον δρόμο στη χειραγώγηση της κοινής γνώμης της Αλβανίας, ότι δήθεν η “στρατηγική ανάπτυξη” του “τουρισμού”, εμποδίζεται από τους γηγενείς Χειμαρριώτες.

Ο Δήμος Χειμάρρας, είναι το τελευταίο πιόνι που χρησιμοποιείται από το ολιγαρχο-πολιτικό κατεστημένο των Τιράνων, για να βάλουν σε εφαρμογή το σχέδιο για εθνική κάθαρση των Χειμαρριωτών, και γι’αυτό, οι ευθύνες [σ.σ.: του Δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων), είναι ακόμα μεγαλύτερες, καταλήγει η ανακοίνωση.

Έντονη είναι και η αντίδραση του προέδρου της Ένωσης Προστασίας Ακινήτων, ιδιοκτησιών, Ιστορίας και Πολιτισμού της Χειμμάρας, Νικολάκη Νεράντζη.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Νικολάκης Νεράντζης αναφέρει τα εξής:

«Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο άλλαξε τρεις φορές και κάθε φορά διαπιστώθηκε από τους κάτοικους της περιοχής, η έλλειψη διαφάνειας και η απιστία με την οποία έχει γίνει αυτή η διαδικασία, διότι ο μόνος στόχος, με καμουφλάζ τη δήθεν αστικοποίηση της περιοχής, είναι η υφαρπαγή των ιδιοκτησιών των αυτοχθόνων Χειμαρριωτών, για να δοθούν στους ολιγάρχες που έχουν σχέσεις με την εξουσία.

»Ως κάτοικος αυτής της περιοχής που κινδυνεύει από την υφαρπαγή, όπως οι συμπατριώτες μου και υπό την ιδιότητα του Προέδρου της Ένωσης για την Προστασία Ακινήτων, Ιδιοκτησιών, Ιστορίας και Πολιτισμού της Χειμμάρας, απευθύνω έκκληση στον πρωθυπουργό Ράμα, να σταματήσει όσο το δυνατόν νωρίτερα, την υφαρπαγή των ιδιοκτησιών μιας κοινότητας αυτοχθόνων, όπως είναι η Χειμμάρα, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι η πλειοψηφία μας δεν διαθέτει τίτλους ιδιοκτησίας, τους οποίους δεν τους δίνουν, επειδή θέλουν να τις αρπάξουν.

»Σε αυτή τη χώρα που νομιμοποιείται και ένα κτίριο σε υφαρπαγμένη γη, στους Χειμαρριώτες οι οποίοι βρίσκονται χιλιάδες χρόνια στα εδάφη τους, δεν τους δίνονται τίτλοι ιδιοκτησίας.

»Πως τους αφαιρείται το Συνταγματικό δικαίωμα να αποφασίσουν εκείνοι πως θέλουν να αναπτυχθεί η περιοχή τους.

»Οι ιδιοκτησίες στην παραθαλάσσια περιοχή έχουν μεγάλη αξία, αλλά έχουν και ιδιοκτήτη.

»Να είσαι Πρωθυπουργός, δεν σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις με τους ανθρώπους που σου εμπιστεύτηκαν την ψήφο, την τύχη και τις ιδιοκτησίες τους.

»Κύριε Ράμα, έλα να συζητήσεις με τους Χειμαρριώτες, άκουσε τους και σταματά αυτή την καταστροφή στην περιοχή μας!

»Επίσης απευθύνω έκκληση στους διπλωματικούς εκπροσώπους στη χώρα, ότι η Χειμάρρα κινδυνεύει από την υφαρπαγή από την κυβέρνηση!

»Ζητούμε τη βοήθειά τους και όλων όσων έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τον Πρωθυπουργό να αρπάξει και να μας διώξει από τα σπίτια μας!

»Αντιδράστε όσο δεν είναι αργά! Μην αναγκάσετε τους καλούς Χειμαρριώτες που στους αιώνες αντικατοπτρίζουν πολιτισμό, να πάρουν το νόμο στα χέρια τους

Υ.Γ.: Στην παρακάτω φωτογραφία παρουσιάζεται το νέο σχέδιο της περιοχής που δημοσιεύθηκε από το Δήμο. Εάν κάποιος ειδικός σε θέματα πολεοδομίας θα μπορούσε να μας εξηγήσει, θα ήμασταν ευγνώμονες γιατί μέχρι τώρα κανείς μας δεν καταλαβαίνει τι είναι. Πρόκειται δηλαδή για μια μουτζούρα!».

Η Αθήνα έχει προειδοποιήσει αυστηρά τα Τίρανα ότι ο ευρωπαϊκός τους δρόμος περνά από τη Χειμάρρα. Η Αθήνα έχει απαιτήσει από την κυβέρνηση Ράμα να σεβαστεί τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών και τα δικαιώματά τους.

Ο Έντι Ράμα, ένας τυραννίσκος των Βαλκανίων που εκλέχτηκε πρωθυπουργός αγοράζοντας προς 50 ευρώ την ψήφο, θεωρεί ότι με τις πλάτες της Άγκυρας και των ολιγαρχών μπορεί να αψηφά την Ελλάδα.

Το TRIBUNE υπενθυμίζει στον γελωτοποιό των Βαλκανίων Έντι Ράμα ότι δεν διαθέτει ούτε ένα πολεμικό αεροπλάνο, ούτε ένα τανκς και έχει έναν στρατό επιπέδου χωροφυλακής μόλις 10.000 ανδρών. Ο Έντι Ράμα σίγουρα δεν θέλει να δοκιμάσει την υπομονή, ή ακόμα χειρότερα την ισχύ της Αθήνας.

Το TRIBUNE ομολογεί ότι δεν κρύβει την ανησυχία του τόσο για την καταγγελία περί επιχειρούμενης εθνοκάθαρσης, όσο και εξαιτίας της προειδοποίησης του Νικολάκη Νεράντζη, ότι οι Χειμαρριώτες θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους. Οι Χειμμαριώτες είναι γενναίος λαός που ξέρει να αγωνίζεται.

Χειμμαριώτες που μίλησαν στο TRIBUNE εξήγησαν ότι το αλβανικό καθεστώς και οι εξωμότες συνεργάτες του ισχυρίζονται ότι δήθεν θα χτίσουν ξενοδοχεία και θα φέρουν ανάπτυξη, αλλά το σχέδιό τους είναι να οικοδομήσουν κατοικίες και να τις πουλήσουν σε Αλβανούς μουσουλμάνους. “Έτσι αλλοιώνουν τη Βόρεια Ήπειρο εδώ και χρόνια, τώρα θέλουν και τη Χειμάρρα. Το τελευταίο ελληνικό κάστρο”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Ο Νίκος Δένδιας στο MIT συναντήθηκε με ειδικούς σε θέματα Τεχνολογίας και Ναυπηγικής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr