Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κρεμλίνο: Η στρατιωτική άσκηση στη Λευκορωσία δεν είναι “ορμητήριο” για εισβολή σε άλλες χώρες

Κρεμλίνο: Η στρατιωτική άσκηση στη Λευκορωσία δεν είναι “ορμητήριο” για εισβολή σε άλλες χώρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα στρατιωτικά γυμνάσια «Δύση-2017», που θα πραγματοποιηθούν στη Λευκορωσία, εκτός του ότι έχουν αντιτρομοκρατική κατεύθυνση, έχουν και αυστηρά αμυντικό χαρακτήρα, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Αμύνης Αλεξάντρ Φόμιν, απορρίπτοντας ως μυθεύματα τα σενάρια που λένε ότι θα αποτελέσουν «το ορμητήριο» για την εισβολή στη Λιθουανία, τη Λετονία, την Πολωνία ή την Ουκρανία.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι, παρ’ όλο που το μεγαλύτερο τμήμα των γυμνασίων πραγματοποιείται στην επικράτεια της Λευκορωσίας, ο σχεδιασμός τους προϋποθέτει την ύπαρξη υποθετικού εχθρού που δεν έχει σχέση με την συγκεκριμένη περιοχή.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας», είπε ο κ. Φόμιν, «η κατάσταση που σχετίζεται με το σενάριο των γυμνασίων, μπορεί να προκύψει σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι τα όσα μεταδίδονται περί «ρωσικής απειλής» σε σχέση με τα στρατιωτικά γυμνάσια, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

«Ήδη εδώ και μερικούς μήνες τα μεγαλύτερα διεθνή μέσα ενημέρωσης και εν συνεχεία οι πολιτικοί τρομάζουν την κοινή γνώμη, διαδίδοντας μύθους περί “ρωσικής απειλής”», δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός, προσθέτοντας ότι παρουσιάζονται τα πιο απίθανα σενάρια εξέλιξης των γεγονότων, με αφορμή τα συγκεκριμένα γυμνάσια.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Λευκορωσίας Όλεγκ Μπελακόνιεφ δήλωσε ότι τα επικείμενα στρατιωτικά γυμνάσια με την Ρωσία θα περιλαμβάνουν σενάρια απόκρουσης πιθανού εισβολέα, όπως και ότι στις 30 Σεπτεμβρίου όλοι οι στρατιώτες και ο στρατιωτικός οπλισμός θα βρίσκονται στις μονάδες τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) λέει ότι αυτοί είναι οι τέσσερις μακελάρηδες – Έκαψαν ζωντανούς Ρώσους, μητέρες αγκαλιά με τα μωρά τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr