Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέλος εποχής: Ο Χουάν Κάρλος παραδίδει τον θρόνο

Τέλος εποχής: Ο Χουάν Κάρλος παραδίδει τον θρόνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την παραίτηση από τον θρόνο της Ισπανίας του Χουάν Κάρλος, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Μαριάνο Ραχόι.

«Η Αυτού Μεγαλειότης μόλις με ενημέρωσε ότι θα παραδώσει τον θρόνο. Είμαι σίγουρος ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για αλλαγή», δήλωσε ο Ραχόι.

Ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας Μ. Ραχόι εκτός από την παραίτηση του Βασιλιά ανακοίνωσε ότι πρέπει να περάσει συνταγματική αναθεώρηση ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον Χουάν Κάρλος να παραιτηθεί από το βασιλικό αξίωμα.

Ο Χουάν Κάρλος είναι ο βασιλιάς της Ισπανίας τα τελευταία 39 χρόνια και μετά την παραίτηση του θα τον διαδεχθεί ο γιος του, πρίγκιπας Φελίπε.

Ο άλλοτε δημοφιλής Χουάν Κάρλος, ο οποίος είναι σήμερα 76 ετών συνέβαλε στη μετάβαση της Ισπανίας στη δημοκρατία τη δεκαετία του ’70 μετά την δικτατορία του Φράνκο.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχασε μεγάλο μέρος της λαϊκής υποστήριξης εξαιτίας των σκανδάλων διαφθοράς, στα οποία έχει εμπλακεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

H Ελλάδα στις top 5 επιλογές των Δυτικοευρωπαίων ταξιδιωτών το επόμενο 12μηνο

Νταβός: «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ με απουσίες ηγετικών ευρωπαϊκών δυνάμεων

Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: Φταίει ένας φθαρμένος αρμός για το πολύνεκρο δυστύχημα;

Β. Κοκοτσάκης: Γιατί στην Ισπανία δεν υπήρξε πυρόσφαιρα όπως στα Τέμπη – Επιβάλλονται εξηγήσεις

Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: Τους 39 έφτασαν οι νεκροί, περισσότεροι από 150 οι τραυματίες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr