Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρέει το αίμα στις μάχες στην ανατολική Ουκρανία

Ρέει το αίμα στις μάχες στην ανατολική Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σκληρές μάχες μαίνονται στην ανατολική ρωσόφωνη Ουκρανία για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, καθώς ο ουκρανικός στρατός, οι ναζιστικές συμμορίες και οι μισθοφόροι της Blackwater κλιμακώνουν τις επιθέσεις ενάντια στους ρωσόφωνους αντάρτες που ελέγχουν την πόλη Σλοβιάντσκ, προπύργιο της αντίστασης, με τις δύο πλευρές να μετρούν νεκρούς και τραυματίες.

Στον χάρτη που ακολουθεί μπορείτε να δείτε στην πόλη του Σλοβιάντσκ ποιες θέσεις κρατούν οι αντάρτες και ποιες οι κυβερνητικοί:

map-sloviansk

Οι αντάρτες, που την περασμένη εβδομάδα κατέρριψαν ένα στρατιωτικό ελικόπτερο σκοτώνοντας 14 στρατιώτες, υποστήριξαν σήμερα ότι κατέρριψαν ένα μαχητικό αεροσκάφος Σουχόι Su-25 καθώς και ένα ελικόπτερο (δες φωτογραφία). Η πληροφορία αυτή διαψεύστηκε από την κυβέρνηση του Κιέβου.

elikoptero

Ο Βλάντισλαβ Σελεζνιόφ, εκπρόσωπος της ουκρανικής πλευράς, δήλωσε ότι οι Ουκρανοί ένστολοι και οι παραστρατιωτικοί σύμμαχοί τους είχαν απώλειες στο Σλοβιάντσκ, την Τρίτη, «δύο νεκρούς και 42 τραυματίες».

Παραμένει ασαφές αν ο στρατός του Κιέβου και οι παραστρατιωτικοί, που υποστηρίζονται κι από εναέρια μέσα, έχουν κάνει πραγματική πρόοδο στις μάχες κατά των ρωσόφωνων ανταρτών οι οποίοι συνεχίζουν να κατέχουν στρατηγικά σημεία σε πυκνοκατοικημένες πόλεις.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε επίσημα σήμερα ότι συνολικά 181 άνθρωποι –συμπεριλαμβανομένων 59 στρατιωτών– έχουν σκοτωθεί σε «τρομοκρατικές ενέργειες» από τον Απρίλιο όταν ξέσπασαν οι εχθροπραξίες.

Μάχες γίνονται επίσης στην περιοχή Ντόνετσκ, που είναι ο μεγαλύτερος βιομηχανικός κόμβος της Ουκρανίας, καθώς επίσης και κοντά στις παρυφές της πόλης Λουγκάντσκ όπου και εκεί οι αντιμαχόμενοι μετρούν απώλειες.

Οι επιχειρήσεις κλιμακώνονται καθώς ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο ζήτησε άμεσα την επανάληψη των στρατιωτικών επιχειρήσεων από τις κυβερνητικές δυνάμεις για να επιτευχθεί ο στόχος της καταστολής της εξέγερσης των φιλορώσων στις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας.

Ο Ποροσένκο θα συναντηθεί αύριο Τετάρτη με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και ευρωπαίους ηγέτες και θα δει τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν την Παρασκευή στους εορτασμούς για την 70ή επέτειο από την Απόβαση της Νορμανδίας. Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει στο επίσημο πρόγραμμα κάποια συνάντηση των δυο άντρων. Ο Ποροσένκο θα ορκιστεί και θα αναλάβει τα καθήκοντά του το Σάββατο.

Δείτε βίντεο από τις επιδρομές ουκρανικών ελικοπτέρων πάνω από το Σλοβιάντσκ:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr