Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βαγδάτη έστειλε Ιρακινούς “σημαιοφόρους” ως άλλοθι σε μια τουρκική εισβολή στο ιρακινό Κουρδιστάν (φωτο)

Η Βαγδάτη έστειλε Ιρακινούς “σημαιοφόρους” ως άλλοθι σε μια τουρκική εισβολή στο ιρακινό Κουρδιστάν (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με περιφρονητικά λόγια στο Twitter σχολιάζεται η αποστολή μιας μονάδας Ιρακινών κομάντος στη Σιλώπη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, για να συμμετάσχουν στις ασκήσεις του τουρκικού στρατού, που γίνονται σε απόσταση μόλις 4 χλμ από τα σύνορα με το ιρακινό Κουρδιστάν.

Οι Ιρακινοί κομάντος μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στην Τουρκία το βράδυ της Δευτέρας και ενώ είχαν κλείσει οι κάλπες του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν.

Το Ιράκ και η Τουρκία από εκεί που αντάλλασσαν πολεμικές απειλές τώρα όπως φαίνεται… μόνιασαν για να καταπνίξουν την κουρδική ανεξαρτησία.

Χρήστες του Twitter σχολιάζουν χαρακτηριστικά ότι είναι ντροπή για το Ιράκ να συμμαχεί με τους Τούρκους και υπενθυμίζουν πως όταν ο Ερντογάν έστελνε το Ισλαμικό Κράτος να επιτεθεί στη Μοσούλη και να σκοτώσει Ιρακινούς, μόνο οι Κούρδοι αντιστάθηκαν. Τώρα η Βαγδάτη συμμαχεί με τον εχθρό της ενάντια σε εκείνους που πολέμησαν στο πλευρό της ενάντια στους τζιχαντιστές, όπως τονίζουν.

Η εφημερίδα Habertürk σε άρθρο της υποθέτει ότι οι Ιρακινοί στρατιώτες μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στη Σιλώπη για να επιχειρήσουν -μέσα από το τουρκικό έδαφος- να πάρουν τον έλεγχο του συνοριακού περάσματος στο Χαμπούρ έχοντας την υποστήριξη του τουρκικού στρατού.

Το συγκεκριμένο συνοριακό πέρασμα βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων.

Η κυβέρνηση της Βαγδάτης έχει ήδη απαιτήσει από την κουρδική αυτόνομη περιφερειακή κυβέρνηση να της παραδώσει τον έλεγχο όλων των συνοριακών περασμάτων.

Η τουρκική εφημερίδα στο ίδιο άρθρο σημειώνει ότι μέχρι στιγμής οι μεγάλες δυνάμεις παρακολουθούν την κατάσταση σιωπηλά και η πορεία των εξελίξεων στην περιοχή μπορεί να ανατραπεί άρδην εάν αποφασίσουν να παρέμβουν.

Το TRIBUNE δεν αποκλείει οι Ιρακινοί κομάντος να στάλθηκαν στο πλευρό των Τούρκων ως “άλλοθι” στο πλαίσιο μιας επικείμενης τουρκικής εισβολής στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Εάν τα τουρκικά στρατεύματα εισέλθουν με Ιρακινούς σημαιοφόρους πάνω στα τανκς τους, τότε η επέμβασή τους δεν θα θεωρηθεί εισβολή αλλά “βοήθεια” στη Βαγδάτη. Δείτε και την τελευταία φωτογραφία που δημοσιεύουμε, από τις κοινές ασκήσεις, είναι χαρακτηριστική.

Δείτε στον χάρτη της Google το συνοριακό πέρασμα Χαμπούρ, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη Σιλώπη:

Δείτε φωτογραφίες από την άφιξη των Ιρακινών κομάντος το βράδυ της Δευτέρας στο αεροδρόμιο της Σιλώπης και από τις κοινές ασκήσεις με τουρκικά τεθωρακισμένα την Τρίτη:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr