Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκοτώθηκαν μεταξύ τους οι μισθοφόροι των Τούρκων για τον έλεγχο συνοριακού περάσματος

Σκοτώθηκαν μεταξύ τους οι μισθοφόροι των Τούρκων για τον έλεγχο συνοριακού περάσματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουρκόφιλοι ισλαμιστές, μισθοφόροι των Τούρκων, σκοτώθηκαν μεταξύ τους το Σάββατο για τον έλεγχο της συνοριακής πύλης Οντσουπινάρ.

Το συνοριακό πέρασμα Οντσουπινάρ είναι στρατηγικής σημασίας. Βρίσκεται στα σύνορα της Τουρκίας με την επαρχία του Χαλεπιού στη βόρεια Συρία. Το πέρασμα βρίσκεται κοντά στη συριακή -υπό τουρκική κατοχή- πόλη Αζάζ.

Το πέρασμα ελεγχόταν από Τουρκμένους της παραστρατιωτικής Ταξιαρχίας Σουλτάνος Μουράντ. Οι Τουρκμένοι είναι τουρκική φυλή της Συρίας και η Τουρκία τους θεωρεί ομογενείς της.

Οι Τουρκμένοι της Ταξιαρχίας Σουλτάνος Μουράντ εισέπρατταν διόδια και τέλη από τους οδηγούς φορτηγών που χρησιμοποιούν το πέρασμα.

Αυτό το προνόμια δεν άρεσε στην Τζαμπχάτ Αλ Σαμίγια (Μέτωπο του Λεβάντε) και επιτέθηκαν το Σάββατο στους άνδρες της Σουλτάν Μουράντ που φύλαγαν το πέρασμα.

Αν και η Τζαμπχάτ Αλ Σαμίγια έχασε τρεις άνδρες και η Σουλτάν Μουράντ έναν, το πέρασμα περιήλθε στον έλεγχο της Τζαμπχάτ Αλ Σαμίγια.

Η τουρκική πλευρά, εξαιτίας της έντασης, έκλεισε το πέρασμα από τη δική της πλευρά των συνόρων, ενώ Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ και το συμμαχικό της Τάγμα Αλ Χάμζα συγκέντρωσαν δυνάμεις γύρω από το πέρασμα για να το ανακαταλάβουν.

Η εν λόγω συνοριακή πύλη βρίσκεται πέντε χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Αζάζ και είναι η μόνη διεθνής οδός ανεφοδιασμού της τουρκοκρατούμενης ζώνης στο βόρειο Χαλέπι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr