ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνταγματικό Δικαστήριο Ισπανίας: Άκυρο το δημοψήφισμα στην Καταλονία

Συνταγματικό Δικαστήριο Ισπανίας: Άκυρο το δημοψήφισμα στην Καταλονία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας ακύρωσε ομόφωνα το δημοψήφισμα στην Καταλονία σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

Το δικαστήριο, ειδικότερα, έκρινε ότι «ο νόμος παρεμβαίνει των εξουσιών του κράτους αναφορικά με τις λαϊκές διαβουλεύσεις» και ότι «παραβιάζει, μεταξύ άλλων, την υπεροχή του Συντάγματος, την Εθνική Κυριαρχία και την αδιαίρετη ενότητα του ισπανικού Έθνους», όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «El Pais».

Τον Σεπτέμβριο, το δικαστήριο, μελετώντας τη νομιμότητά του, είχε «παγώσει» τον νόμο.

“Πολύ σοβαρές παραλείψεις στη νομοθετική διαδικασία”

Το Ανώτατο Δικαστήριο κάνει λόγο για «πολύ σοβαρές παραλείψεις στη νομοθετική διαδικασία» όσον αφορά την έγκριση του δημοψηφίσματος από την καταλανική Βουλή.

Ο ηγέτης της Καταλονίας, επέμενε μέχρι και σήμερα ότι θα εφαρμόσει τη νομοθεσία που αφορά το δημοψήφισμα, η οποία προβλέπει την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας εφόσον τα αποτελέσματα καταδείξουν την επικράτηση του «ναι», ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, τα σχέδιά του καταστρέφονται σαν «χάρτινος πύργος».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σκωτία: Ενισχύεται το μπλοκ υπέρ της ανεξαρτησίας στο Κοινοβούλιο της Σκωτίας

Ρούτε: Οι Ευρωπαίοι «έλαβαν το μήνυμα» Τραμπ – Σε εφαρμογή οι συμφωνίες για τις βάσεις

Ισπανία: Η Δικαιοσύνη αναγνωρίζει το δικαίωμα να χαρακτηρίσει κάποιος τους Μάρτυρες του Ιεχωβά «καταστροφική αίρεση»

Οι ΗΠΑ απειλούν την Ισπανία με αποπομπή από το ΝΑΤΟ – «Δεν υπάρχει διάταξη για την αποβολή μελών», απαντά η Συμμαχία

Διχασμένη η ΕΕ για την αναστολή της συμφωνίας με το Ισραήλ: Ισπανία και Ιρλανδία πιέζουν για ανάληψη δράσης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr