ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Φωτόπουλος κατά Παναγόπουλου: «Με τη συμβιβασμένη στάση του λειτουργούσε υπέρ της εργοδοσίας»
Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ
Τα πάνω-κάτω του χρυσού - Οι Αιγύπτιοι στράφηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα
Ο Νίκος Δένδιας στην Ινδία: Η αρχαία Ελλάδα οικοδομεί τον διάδρομο με την αρχαία Ινδία - Τα αρχαία έθνη ξέρουν
Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τούρκοι αστυνομικοί με πολιτικά εισήλθαν ξημερώματα σε νεκροταφείο στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν (νοτιοανατολική Τουρκία) και προκάλεσαν καταστροφές σε τάφους που είναι θαμμένοι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).
Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF, οι τάφοι των ανταρτών που βεβηλώθηκαν βρίσκονται στο νεκροταφείο Γενίκιοϊ στη συνοικία Μπαγκάρ της Άμιδας (Ντιγιάρμπακιρ). Οι Τούρκοι έσπασαν τις ταφόπλακες.
Σύμφωνα με το ANF, οι Τούρκοι αστυνομικοί έφτασαν στο νεκροταφείο πρωινές ώρες -πριν ξημερώσει- πριν μερικές ημέρες.
Συνάντησαν τον φύλακα και του είπαν ότι είχαν σκοπό να καταστρέψουν κάθε ταφόπλακα που έγραφε δίπλα στο όνομα του νεκρού τη λέξη “μάρτυρας” ή “γκερίλας” (αντάρτης).
Μόλις ξημέρωσε και οι οικογένειες των νεκρών πληροφορήθηκαν τι είχε συμβεί, έσπευσαν στο νεκροταφείο και κατηγορούσαν τους Τούρκους ότι δεν αφήνουν ούτε τους νεκρούς σε ησυχία και ότι η βεβήλωσή τους είναι ξένη προς τη θρησκεία.
Το συγκεκριμένο νεκροταφείο βρίσκεται στο στόχαστρο των τουρκικών Αρχών εδώ και κάποιο καιρό.
Πρόσφατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν γίνει αναρτήσεις που έγραφαν ότι “υπάρχει ένα νεκροταφείο του PKK στο κέντρο του Ντιγιάρμπακιρ”.
Το ANF προσθέτει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που καταστρέφονται οι ταφόπλακες νεκρών Κούρδων ανταρτών.























































