Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κίσινγκερ: Ιαπωνία και Νότια Κορέα θέλουν να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα

Κίσινγκερ: Ιαπωνία και Νότια Κορέα θέλουν να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ενδεχόμενο να κατασκευάσουν πυρηνικά όπλα για να αντιμετωπίσουν την απειλή από τη Βόρεια Κορέα εξετάζουν η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα, λέει ο Χένρι Κίσινγκερ.

Μιλώντας στους New York Times o πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ είπε ότι διατηρεί ελάχιστες αμφιβολίες για τη διάδοση των πυρηνικών όπλων σ’ ολόκληρη την Ασία ως αποτέλεσμα του πυρηνικού και πυραυλικού προγράμματος της Πιονγιάνγκ .

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου, Τζέιμς Μάτις, προειδοποίησε ότι η απειλή μιας πυραυλικής πυρηνικής επίθεσης από τη Βόρεια Κορέα πλησιάζει ολοένα και περισσότερο και τόνισε ότι η Ουάσιγκτον ουδέποτε θα συμβιβαστεί με την ιδέα να διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Αλλά, όπως επεσήμανε ο Κίσινγκερ: «Αν συνεχίσουν [στη Βόρεια Κορέα] να διαθέτουν πυρηνικά όπλα, τότε αυτά θα πρέπει να διαδοθούν και στην υπόλοιπη Ασία.

Δεν γίνεται η Βόρεια Κορέα να είναι η μόνα χώρα της χερσονήσου, που θα έχει πυρηνικά όπλα και οι Νοτιοκορεάτες να μην προσπαθήσουν το ίδιο. Ούτε γίνεται να κάθεται η Ιαπωνία με σταυρωμένα τα χέρια. Γι’ αυτό λοιπόν μιλούμε για διάδοση των πυρηνικών.»

Σεούλ και Τόκιο φοβούνται ότι η κυβέρνηση Τραμπ ίσως διστάσει να υπερασπιστεί τους συμμάχους της υπό το φόβο μήπως οι ενέργειές της προκαλέσουν πυρηνική επίθεση στις ΗΠΑ.

Έξι στους δέκα Νοτιοκορεάτες βλέπουν με θετικό μάτι την πιθανότητα να αποκτήσει η χώρα τους πυρηνικά όπλα. Στην Ιαπωνία μπορεί η κοινή γνώμη να μην διάκειται ευνοϊκά σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, που βγήκε ενισχυμένος από τις πρόσφατες εκλογές, ελπίζει να αλλάξει το μεταπολεμικό σύνταγμα της χώρας του, ώστε να αποκτήσει στρατιωτικές δυνάμεις κατά της πιθανής απειλής από την Πιονγιάνγκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πούτιν: Η Ρωσία από τεχνική άποψη είναι έτοιμη για πυρηνικό πόλεμο

Πολεμικές ασκήσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν – Σχέδια απάντησης στα στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ-Νότιας Κορέας

Πότε και γιατί ο Πούτιν θα ξεκινούσε πυρηνικό πόλεμο

Εκπρόσωπος Κομισιόν: Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικά για να αποποιηθεί τις ευθύνες του

Ο Πούτιν προειδοποιεί για πραγματικό κίνδυνο πυρηνικού πολέμου – Η Μόσχα μπορεί να πλήξει δυτικούς στόχους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr