Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπαρζανί συνθηκολόγησε με τη Βαγδάτη – Παρέδωσε αεροδρόμια, σύνορα και εδάφη

Ο Μπαρζανί συνθηκολόγησε με τη Βαγδάτη – Παρέδωσε αεροδρόμια, σύνορα και εδάφη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ιρακινή κυβέρνηση και η κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν συμφώνησαν στην παράδοση του συνοριακού περάσματος Χαμπούρ, στα κουρδικά σύνορα του Ιράκ με την Τουρκία, στις ιρακινές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μια αντιπροσωπεία μελών του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος του Μασούντ Μπαρζανί -ο οποίος ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αποχωρεί από την Προεδρία του ιρακινού Κουρδιστάν- και της κυβέρνησης της Βαγδάτης, είχαν συνομιλίες στις οποίες συμφώνησαν να παραδώσουν οι Κούρδοι του Ιράκ στις ιρακινές Αρχές τα συνοριακά περάσματα του ιρακινού Κουρδιστάν και τα αεροδρόμια.

Επίσης, οι Κούρδοι του Μπαρζανί συμφώνησαν να παραδώσουν στην ιρακινή κυβέρνηση όλα τα κουρδικά εδάφη στο βόρειο Ιράκ που έθεσαν υπό τον έλεγχό τους μετά το 2003, δηλαδή μετά την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν και οι δυνάμεις των Πεσμεργκά θα αποτραβηχτούν στα σύνορα της αυτόνομης κουρδικής επικράτειας όπως είχαν οριστεί πριν το 2003.

Η τελευταία συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών έγινε στη Μοσούλη το Σάββατο το απόγευμα, μεταδίδει το ANF.

Μια τέτοια συμφωνία από πλευράς Μπαρζανί είναι βέβαιο ότι θα θεωρηθεί από τη συντριπτική πλειονότητα των Κούρδων ως προδοσία, για αυτό και ο Κούρδος Πρόεδρος ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι εγκαταλείπει το αξίωμά του την 1η Νοεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι της Συρίας (SDF) συναντήθηκαν με Μάρκο Ρούμπιο (ΗΠΑ) και Ασάντ αλ-Σαϊμπάνι (Δαμασκός)

Φαραντούρης στην Ευρωβουλή: «Ροπή της Τουρκίας στην παραβίαση του κράτους δικαίου» – «Πώς είναι δυνατόν να αποτελεί αξιόπιστο εταίρο της ΕΕ και πυλώνα της Ασφάλειας και Άμυνας της Ευρώπης;»

ΝΤΡΟΠΗ! Ο Πλεύρης παραδίδει Πόντιο αγωνιστή στους Τούρκους

Ούρσουλα σε Φαραντούρη για σφαγές στη Συρία: «Έχεις δίκιο, θα λάβουμε μέτρα»

«Δουλίτσες» δισ. στη Συρία: Ο ένας αδελφός του τζιχαντιστή «προέδρου» Αλ-Σαράα είναι Ρώσος υπήκοος κι ο άλλος (πρώην) στέλεχος της Pepsi

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr