ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































«Και όμως γυρίζει!» - Η δημοκρατική παράταξη αυτο-οργανώνεται «από τα κάτω» - Ο Αλέξης Τσίπρας σε όλη την Ελλάδα
Ιστορική συνεδρίαση στην Ισραηλινή Βουλή: Η Άγκυρα του Ερντογάν χαρακτηρίστηκε «μεγαλύτερη απειλή από το Ιράν» - Κοινό αμυντικό αφήγημα με
Σφοδρή επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση: «Δεν είναι όλα επικοινωνία - Χωρίς αγρότες, δεν υπάρχει χώρα»
Έλον Μασκ κατά Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Δεν είναι δημοκρατία, αλλά τυραννική γραφειοκρατία»
Ήπιες καιρικές συνθήκες φέρνει ο «Ωμέγα Εμποδιστής» - Η πρώτη εικόνα για τα Χριστούγεννα 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στη βελγική Αστυνομία παραδόθηκαν αυτοβούλως την Κυριακή ο καθαιρεθείς από τη Μαδρίτη τέως περιφερειακός πρωθυπουργός Κάρλες Πουτζδεμόν, καθώς και οι τέσσερις καθαιρεθέντες υπουργοί του οι οποίοι είχαν ταξιδέψει μαζί του στο Βέλγιο.
Η ισπανική Δικαιοσύνη είχε εκδώσει την Παρασκευή ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τους πέντε, καθώς κατηγορούνται για «στασιασμό και εξέγερση», αφού την προηγούμενη Παρασκευή είχαν ανακηρύξει, με απόφαση του τοπικού καταλανικού κοινοβουλίου, την Καταλονία «ανεξάρτητο κράτος».
Το περασμένο Σάββατο και με την έγκριση της Γερουσίας, άνω σώματος του κοινοβουλίου της Ισπανίας, η κυβέρνηση του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι ήρε προσωρινά την αυτονομία της περιφέρειας της Καταλονίας, καθαίρεσε την τοπική κυβέρνηση, διέλυσε το τοπικό κοινοβούλιο και προκήρυξε πρόωρες τοπικές εκλογές στην επαρχία για τις 21 Δεκεμβρίου.
Τις αρμοδιότητες του τοπικού πρωθυπουργού της Καταλονίας ανέλαβε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας αυτοπροσώπως, για να τις εκχωρήσει αμέσως στην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Προεδρίας της χώρας Σοράγια Σάενθ δε Σανταμαρία.
Τις αρμοδιότητες των Καταλανών τοπικών υπουργών που καθαιρέθηκαν ασκούν απευθείας οι Ισπανοί αρμόδιοι υπουργοί ανά υπουργείο.























































