Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Στόλτενμπεργκ θα παραμείνει Γ.Γ. του ΝΑΤΟ μέχρι το 2019

Ο Στόλτενμπεργκ θα παραμείνει Γ.Γ. του ΝΑΤΟ μέχρι το 2019
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, θα παραμείνει ένα χρόνο παραπάνω στη θέση του, αλλά ήδη υπάρχουν εικασίες για το διάδοχό του το 2019.

Μία υποψήφια: η απερχόμενη υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάγεν, γράφει στην ιστοσελίδα του το περιοδικό Der Spiegel.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο αποκλειστικές πληροφορίες του περιοδικού, τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσαν ότι ο νυν γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ θα παραμείνει στη θέση του ως το 2019.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, πριν από την τρέχουσα φθινοπωρινή συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ, οι σημαντικότεροι συμμαχικοί εταίροι είχαν ήδη συμφωνήσει την παραμονή του νυν γ.γ. στη θέση του έως και τον εορτασμό της 70ής επετείου από τη σύσταση της συμμαχίας το 2019.

Ο Νορβηγός αξιωματούχος κατέχει τη συγκεκριμένη θέση από το 2014, ενώ η παράταση της τετραετούς θητείας του θεωρείται ως ειλημμένη απόφαση, αλλά θα γίνει επισήμως γνωστή στο πλαίσιο της επόμενης συνάντησης των υπουργών Άμυνας των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ του χρόνου, επισημαίνεται στο ρεπορτάζ.

Στη συνέχεια γίνεται λόγος για τα σενάρια διαδοχής του κ. Στόλτενμπεργκ, μετά την ολοκλήρωση της θητείας του.

Όπως επισημαίνεται, το ζήτημα συζητείται έντονα στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ, και ενώ παραδοσιακά οι ΗΠΑ κατέχουν τη στρατιωτική ηγεσία της Συμμαχίας, Ευρωπαίοι αναλαμβάνουν την πολιτική, ηγετική θέση του γ.γ.

Ένα όνομα που σύμφωνα με το δημοσίευμα διακινείται όλο και συχνότερα στις σχετικές εικασίες είναι αυτό της απερχόμενης Γερμανίδας υπουργού Αμυνας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάγεν, καθώς η συγκεκριμένη πολιτικός καριέρας κατέχει στο ΝΑΤΟ τη φήμη σκληρά εργαζόμενης Ευρωπαίας πολιτικού, ενώ ως πεπεισμένη υποστηρικτής του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου διατηρεί καλή σχέση επικοινωνίας και με την Ουάσιγκτον.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Είμαστε σε πόλεμο» – ISW: Η Μόσχα προετοιμάζεται για μεγάλη επίθεση στο ΝΑΤΟ

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Ντόναλντ Τραμπ: Χάρη στις απειλές μου γέμισαν τα ταμεία του ΝΑΤΟ

Στο Κάιρο την Κυριακή έξι Ευρωπαίοι ηγέτες μεταξύ των οποίων και ο Κ. Μητσοτάκης – Συνάντηση με Σίσι

Φον ντερ Λάιεν: Στο Κάιρο στις 17 Μαρτίου μαζί με Μητσοτάκη, Μελόνι και Ντε Κροο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr