Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαουδική Αραβία: Θα παραιτηθεί ο βασιλιάς Σαλμάν για χάρη του γιου του Μοχάμεντ;

Σαουδική Αραβία: Θα παραιτηθεί ο βασιλιάς Σαλμάν για χάρη του γιου του Μοχάμεντ;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Σαουδάραβας βασιλιάς Σαλμάν, 81 ετών, λέγεται ότι είναι πιθανό να παραιτηθεί από τον θρόνο για χάρη του 31χρονου γιου του και διαδόχου, πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, μετέδωσαν αραβικά Μέσα και αναμετάδοσε και το ρωσικό Sputnik.

Ο βασιλιάς θα ανακοινώσει την απόφασή του μέσα στις επόμενες 48 ώρες, μετέδωσε και το ιρανικό PressTV την Τετάρτη, στηριζόμενο σε πληροφορίες της ιστοσελίδας Rai al Youm, που δημοσιεύει ειδήσεις και αναλύσεις από τον αραβικό κόσμο.

Την Τετάρτη το σαουδαραβικό Al Arabiya ανάρτησε την είδηση στο Twitter, αλλά αργότερα την κατέβασε. Το Al Arabiya ελέγχεται από τον διάδοχο προσωπικά.

Σε περίπτωση που ο πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν γίνει βασιλιάς, εξάλλου είναι ήδη ο διάδοχος, σημαίνει αλλαγή στη σειρά διαδοχής που πήγαινε μέσω των αδελφών του βασιλιά.

Στα τέλη Ιουνίου ο βασιλιάς Σαλμάν άλλαξε τη σειρά διαδοχής, βγάζοντας από διάδοχο τον ανιψιό του Μοχάμεντ Μπιν Ναγιέφ και τοποθετώντας τον γιο του.

Τον Σεπτέμβριο το λιβανέζικο Al Manar μετέδωσε για πρώτη φορά, επικαλούμενο πηγές κοντά στη βασιλική οικογένεια, ότι ο βασιλιάς θα παραιτηθεί για λόγους υγείας.

Ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ ήδη απασχολεί τη διεθνή ειδησεογραφία με τις μεταρρυθμίσεις του και το ξεκάθαρο φιλοδυτικό προφίλ του.

Πριν μερικές ημέρες -την περασμένη Κυριακή- συνέλαβε 40 μέλη της βασιλικής οικογένειας, μεταξύ των οποίων και τον δισεκατομμυριούχο πρίγκιπα Αλ Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ, υπουργούς και επιχειρηματίες, σε επιχείριση “κάθαρσης” κατά της διαφθοράς στο βασίλειο.

Είχαν προηγηθεί οι διακηρύξεις του διαδόχου για επιστροφή της Σαουδικής Αραβίας στο μετριοπαθές ισλάμ, υποσχόμενος ότι θα πατάξει τους τζιχαντιστές και άλλους θρησκευτικούς εξτρεμιστές.

Επίσης, από τον Ιούνιο του 2018 οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία θα έχουν ξανά το δικαίωμα να οδηγούν και ο διάδοχος δρομολογεί και άλλα μέτρα για την περαιτέρω απελευθέρωσή τους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτησε με ικανοποίηση την επιχείριση κάθαρσης που διεξάγει ο διάδοχος του θρόνου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σαουδική Αραβία: Αποκεφαλίζουν καταδικασμένους και τους σταυρώνουν σε δημόσια θέα

Στη Σαουδική Αραβία άνοιξε κάβα ποτών – «Όλοι γνωρίζουν ποιες πρεσβείες πωλούν ποτό… μερικές από αυτές βγάζουν πολύ χρήμα»

Δυναμώνει η BRICS – Ποιες νέες χώρες μπαίνουν στην «ομάδα»

Ο ρόλος των Τούρκων κατασκόπων στον μυστικό κόσμο της ανταλλαγής ομήρων

Γεραπετρίτης σε πρεσβευτές αραβικών χωρών: Η Ελλάδα τηρεί μία στάση αρχής στο Μεσανατολικό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr