ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Κυπριακό συζήτησε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ με τον Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη

Το Κυπριακό συζήτησε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ με τον Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Και το Κυπριακό συζήτησε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες σε συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη όπου ο Τούρκος Πρωθυπουργός είχε επαφές με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Σε δήλωσή του σε Τούρκους δημοσιογράφους ο Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε ότι ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν περιεκτικά θέματα όπως το Κυπριακό, το θέμα της Λιβύης, του Ιράκ και της Συρίας.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, ο ΓΓ του ΟΗΕ αναφέρθηκε από την πλευρά του στο ρόλο και τις θυσίες της Τουρκίας στο θέμα των προσφύγων.

“Ασφαλώς η δική μας προσδοκία είναι αυτό το βάρος να το μοιραστούν όλα τα μέλη του ΟΗΕ”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός συναντήθηκε νωρίτερα και με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Η συνάντηση κράτησε 1 ώρα και 20 λεπτά και ο Μπιναλί Γιλντιρίμ ζήτησε την έκδοση του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν και συζήτησαν τη δίκη του Τούρκου επιχειρηματία Ριζά Σαράφ που θα ξεκινήσει στις ΗΠΑ τις επόμενες μέρες. “Ζήτησα από τον Πενς να κοιτάξουμε τη μεγάλη εικόνα”, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΟΗΕ – Πεζεσκιάν σε Τραμπ: Το Ιράν δεν θα παραδοθεί στον πόλεμο με τις ΗΠΑ

Όρος Αραράτ: Οι Τούρκοι ξεκίνησαν ανασκαφές στον σχηματισμό Ντουρουπινάρ για να βρουν την Κιβωτό του Νώε

Σκληρή κόντρα Νετανιάχου-Μαμντάνι – Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ είπε ότι θα τον «αποκαλύψει» στη Γ.Σ. του ΟΗΕ

Ο Αλ-Σαράα δήλωσε ότι η Συρία επιδιώκει το τέλος των ξένων στρατιωτικών βάσεων στο έδαφός της

ΟΗΕ: Οι Ισραηλινοί αποχώρησαν από την αίθουσα της Γ.Σ. στην ομιλία του Ερντογάν (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr