ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, Αυστρία, Κόμμα των Ελευθέρων, Σεμπάστιαν Κουρτς,

















































Η Χαμάς ήλεγχε το σύστημα ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα – Η σιωπή των ΜΚΟ
Η Ελλάδα εξετάζει την αποστολή «Μηχανικού» στη Γάζα στο πλαίσιο του σχεδίου Τραμπ
Οι Τούρκοι με ψέματα προσπαθούν να «ξορκίσουν» την κουρδική αυτονομία στη Συρία
Στην πατρική εστία του Αλεξάνταρ Βούτσιτς ο Νίκος Δένδιας προσκεκλημένος στη Σλάβα του Σέρβου Προέδρου - Ο ιερός συμβολισμός
Ο Ζελένσκι αφού πήρε 90 δισ. από την Ε.Ε. την απαξιώνει: «Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να πιέσουν τη Ρωσία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ενώ συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του απερχόμενου Αυστριακού υπουργού Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς και το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης συνασπισμού, ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν φέρεται να ανακοινώνει για πρώτη φορά την άρνησή του να ορκίσει ως υπουργούς συγκεκριμένα στελέχη του Κόμματος των Ελευθέρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το βράδυ της Τετάρτης η αυστριακή έγκυρη συντηρητική εφημερίδα “Die Presse”, την πρόθεσή του αυτή ο πρόεδρος Βαν ντερ Μπέλεν ανακοίνωσε στη διάρκεια επίσημου γεύματος που παρέθεσε την περασμένη Παρασκευή στη Βιέννη προς τιμήν του και για τους πρέσβεις των 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο εκπρόσωπος της προεδρεύουσας αυτό το εξάμηνο στην ΕΕ, Εσθονίας.
Ο Αυστριακός πρόεδρος φέρεται μάλιστα να κατονόμασε δύο στελέχη των Ελευθέρων που δεν πρόκειται να δεχθεί να ορκίσει ως υπουργούς στη μελλοντική κυβέρνηση, τον ευρωβουλευτή του κόμματος Χάραλντ Βιλίμσκι και τον δημοτικό σύμβουλο της Βιέννης Γιόχαν Γκουντένους, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θεωρεί ως πιθανότερη εκδοχή τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Κόμματος των Ελευθέρων, τον οποίο ο ίδιος δεν φαίνεται να προτίθεται να απορρίψει.
Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ίδιος επιφυλάσσεται να κάνει χρήση των συνταγματικών δυνατοτήτων του και να απορρίψει συγκεκριμένα πρόσωπα ως υπουργούς, κάτι το οποίο, όπως ο ίδιος σημείωσε, εάν χρειαστεί, θα το τεκμηριώσει με δημόσια τοποθέτησή του.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της Die Presse, ο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν επισήμανε στους Ευρωπαίους διπλωμάτες ότι θεωρεί ιδιαίτερα ευαίσθητα δύο υπουργεία, το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Εξωτερικών, τα οποία φέρεται να ζητά να καλύψει με στελέχη του το Κόμμα των Ελευθέρων.






















































