Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

37 μισθοφόροι του Ερντογάν παραδόθηκαν στους Κούρδους – Μαρτυρούν βασανιστήρια και εκτελέσεις αμάχων

37 μισθοφόροι του Ερντογάν παραδόθηκαν στους Κούρδους – Μαρτυρούν βασανιστήρια και εκτελέσεις αμάχων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Άνδρες που πολεμούσαν ως μισθοφόροι στην φιλοτουρκική παραστρατιωτική μονάδα “Ταξιαρχία Σουλτάνος Μουράντ” στη βορειοδυτική Συρία, αποσκίρτησαν και κατέφυγαν στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στις 7 Οκτωβρίου και αφού κρατήθηκαν για έναν μήνα περίπου αφέθηκαν πριν μερικές ημέρες ελεύθεροι. Πρόκειται για 37 άνδρες που επέλεξαν να μην είναι άλλο μισθοφόροι του Ερντογάν.

Το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA συναντήθηκε με τους άνδρες και μίλησε με δύο από αυτούς. Όπως οι ίδιοι είπαν, επέλεξαν να λιποτακτήσουν από την “Ταξιαρχία Σουλτάνος Μουράντ” επειδή υποστηρίζεται από την εισβολέα Τουρκία και κακομεταχειρίζεται τους Σύρους πολίτες.

Ο Σαντί Μουσταφά, ένας από τους λιποτάκτες, είναι από την επαρχία Χάμα. Όπως ομολόγησε εντάχθηκε στην οργάνωση για τα χρήματα επειδή βρισκόταν σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση.

“Εντάχθηκα στην οργάνωση πριν τρεις μήνες. Με πλήρωναν 300 δολάρια τον μήνα. Μόλις κατατάχτηκα με έκαναν οπλαρχηγό δίχως καμία εκπαίδευση”.

Ο ίδιος περιέγραψε ότι τα μέλη της “Ταξιαρχίας” φέρονται άσχημα στους αμάχους. “Ένας από τους οπλαρχηγούς αυτής της ομάδας είναι πολύ βάναυσος. Πυροβόλησε πολίτες, άλλους βασάνισε με μαχαίρια και διάφορα εργαλεία”.

Είπε ακόμα ότι όποιο μέλος της “Ταξιαρχίας Σουλτάν Μουράντ” αρνείται να εκτελέσει αμάχους, εκτελείται από τους ανωτέρους του.

Η οργάνωση διακηρύσσει ότι εργάζεται για την απελευθέρωση των λαών της Συρίας από το καθεστώς, αλλά ο Σαντί Μουσταφά λέει ότι οι πρακτικές τους δεν έχουν καμία σχέση με ό,τι διακηρύττουν και “αυτός είναι ο λόγος που αποφασίσαμε να τους εγκαταλείψουμε”.

Οι δύο λιποτάκτες που μίλησαν στο πρακτορείο ειδήσεων ANHA και κατήγγειλαν τα εγκλήματα των μισθοφόρων του Ερντογάν.

Συνολικά 37 άνδρες παραδόθηκαν στις κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας στο υπό κουρδική διοίκηση καντόνι της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

Ένας άλλος λιποτάκτης που παραδόθηκε στους Κούρδους, ο Ουελίντ Μεμντούχ Ελ Τσεσίμ, επίσης από την επαρχία Χάμα, είπε ότι εντάχθηκε στην “Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ” μετά την τουρκική εισβολή στη βορειοδυτική Συρία με την επιχείριση “Ασπίδα του Ευφράτη”.

Και εκείνος πήγε για τα χρήματα, όπως και για να πολεμήσει το συριακό καθεστώς, αλλά δεν μπόρεσε να υπακούσει στους βασανισμούς πολιτών. Ανέφερε μάλιστα ότι οι εκτελέσεις αμάχων, οι λεηλασίες και οι κλοπές από τους μισθοφόρους των Τούρκων είναι κομμάτι της καθημερινής ρουτίνας τους.

“Η Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ λαμβάνει απευθείας διαταγές από τους Τούρκους αξιωματικούς. Υπήρχε συνεχής επικοινωνία μεταξύ τους για να συνεχίζουν τα κακά τους”, είπε χαρακτηριστικά.

Οι δύο άνδρες που μίλησαν στο ANHA απηύθυναν και έκκληση στους νεαρούς συμπατριώτες τους που εντάχθηκαν στην “Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ” να την εγκαταλείψουν αμέσως.

*Κεντρική Φωτογραφία: Τουρκμένοι μισθοφόροι της “Ταξιαρχίας Σουλτάν Μουράντ” με τουρκικές στολές και οπλισμό στη βόρεια Συρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr