Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης στη Ρουμανία για την διαφθορά

Διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης στη Ρουμανία για την διαφθορά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεκάδες χιλιάδες Ρουμάνοι διαδήλωσαν κατά της κυβέρνησης της χώρας, την οποία πολλοί κατηγορούν ότι θέλει να αποδυναμώσει τη μάχη κατά της διαφθοράς.

Πλήθος περίπου 30.000 διαδηλωτών αψήφησε το κρύο και κατέκλυσε τους δρόμους του Βουκουρεστίου, μετέδωσαν ρουμανικά μέσα ενημέρωσης.

Την ίδια ώρα σε τουλάχιστον 20.000 ανήλθε ο αριθμός των συμμετεχόντων στις κινητοποιήσεις σε 70 πόλεις της χώρας.

«Κλέφτες, κλέφτες!» φώναζαν οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης στη ρουμανική πρωτεύουσα.

Περίπου 40 οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και δύο μεγάλες συνδικαλιστικές ενώσεις, που απηύθυναν το κάλεσμα για τις κινητοποιήσεις, κατήγγειλαν σε μια κοινή ανακοίνωση ότι μια «πολιτική μαφία πήρε υπό τον έλεγχό της τη Ρουμανία».

Οι υπογράφοντες αξιώνουν την απόσυρση των νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, τα οποία, όπως διατείνονται, θα μειώσουν τις εξουσίες της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς.

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε πρόσφατα την κυβέρνηση ότι «απειλεί την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης» μέσω των τριών νομοσχεδίων που έχουν κατατεθεί στο κοινοβούλιο και βρίσκονται υπό συζήτηση.

Αυτά τα νομοσχέδια στάθηκαν αφορμή για ένα νέο κύμα διαμαρτυριών σε βάρος των Σοσιαλδημοκρατών, των μεγάλων νικητών των βουλευτικών εκλογών του Δεκεμβρίου του 2016.

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει η κυβέρνηση αντίκεινται στις προόδους που έχουν καταγραφθεί στη μάχη κατά της διαφθοράς στη Ρουμανία.

«Καταρτίζονται νόμοι που αντίκεινται στα συμφέροντα της Ρουμανίας, απλά για να σώσουν ορισμένους που βρίσκονται στο στόχαστρο ερευνών. Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι τρομερό» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας συνταξιούχος, ο Ίον Νίκα, που διαδήλωσε στο Βουκουρέστι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 29/2

Έγραψαν τα ονόματα των 57 νεκρών του μακελειού στα Τέμπη μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας – «Δεν θα ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών»

Χωρίς ταξί η Αθήνα στις 27 και 28 Φεβρουαρίου – ΣΑΤΑ: «Αιτία πολέμου η αδιαφορία της κυβέρνησης»

Το μήνυμα των αγροτών από την πλατεία Συντάγματος: «Ο αγώνας θα συνεχιστεί»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr