Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με κυάνιο αυτοκτόνησε ο Κροάτης στρατιωτικός στο δικαστήριο της Χάγης

Με κυάνιο αυτοκτόνησε ο Κροάτης στρατιωτικός στο δικαστήριο της Χάγης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Από δηλητηρίαση με κυάνιο πέθανε ο καταδικασθείς για εγκλήματα πολέμου, Σλόμπονταν Πράλγιακ, μέσα στο δικαστήριο της Χάγης, όπως κατέδειξε η προκαταρκτική νεκροψία νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό του, σύμφωνα με Ολλανδούς εισαγγελείς.

Οι εισαγγελείς επισημαίνουν ότι τοξικολογικές εξετάσεις δείχνουν ότι «ο Πράλγιακ είχε υψηλά επίπεδα κυανιούχου καλίου στο αίμα του. Αυτό οδήγησε στο να υποστεί καρδιακή ανακοπή, η οποία όπως φαίνεται είναι η πιθανή αιτία θανάτου του».

Ο Πράλγιακ ήπιε το δηλητήριο στην αίθουσα του δικαστηρίου αμέσως μετά την ανακοίνωση της καταδίκης του και της επιβολής 20ετους κάθειρξης σε βάρος του και πέθανε λίγο αργότερα.

Όταν ο δικαστής ανακοίνωσε την ετυμηγορία του, ο 72χρονος Βόσνιος-Κροάτης, που ήταν ήδη όρθιος, έβγαλε ένα φιαλίδιο από την τσέπη του και ήπιε το περιεχόμενό του μπροστά στις κάμερες που κατέγραφαν, λέγοντας: «Ο Πράλγιακ δεν είναι εγκληματίας. Αρνούμαι την ετυμηγορία σας».

Η διαδικασία διακόπηκε και ο δικηγόρος του φώναξε: «Ο πελάτης μου λέει ότι πήρε δηλητήριο». Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου αμέσως διέταξε τη διακοπή της διαδικασίας και ζήτησε να πέσουν οι κουρτίνες. Στην αίθουσα επικράτησε «αναταραχή και έντονη ανησυχία», σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του BBC, πριν χάσει την οπτική επαφή με την αίθουσα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr