Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι Συρίας (SDF): Είμαστε έτοιμοι να διώξουμε τους Τούρκους από τη βόρεια Συρία

Κούρδοι Συρίας (SDF): Είμαστε έτοιμοι να διώξουμε τους Τούρκους από τη βόρεια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνεχώς αυξάνουν τα επίπεδα της προετοιμασίας τους οι Κούρδοι μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) για να υπερασπιστούν το καντόνι της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, από επικείμενη τουρκική επίθεση.

Μιλώντας στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF ο Κούρδος διοικητής Χασάν Καμισλό, τόνισε ότι η τουρκική απειλή δεν στρέφεται μόνο ενάντια στην Εφρίν, όπως και στα κέρδη και στα κατορθώματα των Κούρδων στη βόρεια Συρία, αλλά όλοι οι λαοί της Συρίας απειλούνται από τους Τούρκους. Θέλουν [οι Τούρκοι] να τιμωρήσουν τους λαούς της βόρειας Συρίας”.

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στις τουρκικές απειλές που στρέφονται κατά των Κούρδων, είπε: “Οι Κούρδοι δεν είναι όπως ήταν πριν. Και δεν είναι μόνοι τους. Οι Κούρδοι ζούνε δίπλα δίπλα με όλους τους λαούς της Συρίας στη βάση της συνεργασίας και της ελεύθερης ενότητας. Κάθε λαός εκπροσωπείται στην [αυτόνομη] αυτοδιοίκηση και υπερασπιζόμαστε τη βόρεια Συρία όλοι μαζί ως λαοί της βόρειας Συρίας”.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι εάν η Εφρίν δεχτεί τουρκική επίθεση, “όλοι οι λαοί και η στρατιωτική τους δύναμη, οι SDF, θα αντισταθούν επειδή γνωρίζουμε ότι μια τέτοια επίθεση είναι επίθεση που στρέφεται ενάντια στις νίκες των λαών”.

Πρόσθεσε ακόμα ότι εάν η Τουρκία επιτεθεί στην Εφρίν οι Κούρδοι θα περάσουν στην αντεπίθεση για να διώξουν τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα από τις πόλεις Τζαραμπλούς και Αλ Μπαμπ της επαρχίας του Χαλεπιού, όπως και θα επιτεθούν στη δεύτερη τουρκική εισβολή στην επαρχία της Ιντλίμπ.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με κίτρινο χρώμα τα εδάφη υπό κουρδικό έλεγχο, με μπλε τα εδάφη υπό τουρκική κατοχή, με κόκκινο η συριακή κυβέρνηση και με πράσινο η Αλ Κάιντα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr