Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάνης από την Ελλάδα ζήτησε ο Κιλιτσντάρογλου

Εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάνης από την Ελλάδα ζήτησε ο Κιλιτσντάρογλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάνης από την Ελλάδα ζήτησε ο αρχηγός της κεντροαριστερής κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αποφεύγοντας, ωστόσο να τοποθετηθεί εναντίον του Ερντογάν που έκανε λόγο για “τροποποίηση”.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος από το Λονδίνο, όπου βρίσκεται, «σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, οι μειονότητες έχουν το δικαίωμα να εκλέγουν οι ίδιες τους ηγέτες τους.

Είναι επομένως φυσιολογικό και στην Ελλάδα οι “Τούρκοι” να μπορούν να εκλέγουν τους δικούς τους θρησκευτικούς ηγέτες, με βάση τη συνθήκη. Ενώ η Τουρκία εφαρμόζει αυτό τον κανόνα, η Ελλάδα όχι».

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου λέγοντας ότι είναι ένας άνθρωπος με δημοκρατική κουλτούρα, θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Ζαχαράκη.

Όσον αφορά στο θέμα της τροποποίησης της Συνθήκης της Λωζάνης στην οποία αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος ενώπιον του Προκόπη Παυλόπουλου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρκέστηκε να πει ότι: «Στη Δυτική Θράκη δυστυχώς οι εκεί Μουσουλμάνοι δεν εκλέγουν τους αρχι-μουφτήδες τους, τους ιμάμηδές τους και τους θρησκευτικούς τους ηγέτες. Και πως γίνεται να λέμε ότι εφαρμόζεται η Συνθήκη της Λωζάνης. Σημαίνει ότι δεν εφαρμόζεται».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr