Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι (FSB) συνέλαβαν πυρήνα μελών του ISIS που θα πραγματοποιούσαν σφαγή το Σάββατο

Οι Ρώσοι (FSB) συνέλαβαν πυρήνα μελών του ISIS που θα πραγματοποιούσαν σφαγή το Σάββατο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) έθεσε υπό κράτηση επτά άτομα που είναι ύποπτα ως μέλη πυρήνα που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS). Οι συλληφθέντες είχαν σχεδιάσει να εξαπολύσουν το Σάββατο βομβιστικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με ρωσικά Μέσα, οι επιθέσεις σχεδιάστηκαν ώστε «ένας βομβιστής αυτοκτονίας να ανατιναχθεί μέσα σε ένα θρησκευτικό χώρο, ενώ θα ακολουθούσαν φόνοι αμάχων με αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές σε πολυσύχναστους χώρους», ανέφερε η δήλωση της FSB.

Τα μέλη του πυρήνα συνελήφθησαν τη νύχτα της Τετάρτης, ανέφερε η FSB.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί έθεσαν υπό τον έλεγχό τους «μια μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλικών, εξαρτήματα αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, αυτόματα όπλα, πυρομαχικά και εξτρεμιστικά βιβλία.

»Ένα εργαστήριο παραγωγής βομβών αποσυναρμολογήθηκε επίσης, ως αποδεικτικό στοιχείο».

Η δήλωση ανέφερε ότι ο πυρήνας λάμβανε εντολές από ηγετικά στελέχη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος μέσω της εφαρμογής κινητών τηλεφώνων Telegram.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο επικεφαλής της FSB, Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ, αναφέρθηκε σε μια συνωμοσία τζιχαντιστών, η οποία θα περιλάμβανε επιθέσεις κατά τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς και την επικείμενη προεκλογική εκστρατεία προεδρικών εκλογών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εσθονία: Απαγόρευση εισόδου στη χώρα για Ρώσους που πολέμησαν στην Ουκρανία

Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό τέμενος στο Ισλαμαμπάντ – Τουλάχιστον 31 νεκροί

Οι IDF καταγγέλλουν: Τρομοκράτες της Χαμάς χρησιμοποιούν ασθενοφόρα, σχολεία και νοσοκομεία παραβιάζοντας την εκεχειρία

Προστατεύοντας την Ευρώπη – Αποκαλύπτοντας την αυξανόμενη απειλή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

«Άνοιγμα» Μακρόν σε Πούτιν: Η μυστική αποστολή στη Μόσχα για διάλογο και η … σκιά του Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr