Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φοβούνται χτύπημα οι Τούρκοι: Απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις στην πλατεία Ταξίμ την Πρωτοχρονιά

Φοβούνται χτύπημα οι Τούρκοι: Απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις στην πλατεία Ταξίμ την Πρωτοχρονιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τουρκικές αχές ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις στην εμβληματική πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, λόγω φόβων που συνδέονται με την ασφάλεια έπειτα από την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε πέρυσι σε ένα νυκτερινό κέντρο.

«Προκειμένου ο πληθυσμός να μπορέσει να ζήσει μια Πρωτοχρονιά με πλήρη γαλήνη, δεν θα υπάρξουν διαδηλώσεις» στην πλατεία Ταξίμ, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της συνοικίας Μπέγιογλου της Κωνσταντινούπολης, Ισμαήλ Κιλίτς, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

«Δεν θα επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις» στην πιο ξακουστή πλατεία της Κωνσταντινούπολης, που είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους τουρίστες, προσέθεσε ο αξιωματούχος.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πρωτοχρονιάς του 2017 39 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους ξένοι τουρίστες, σκοτώθηκαν σε επίθεση που πραγματοποιήθηκε εναντίον ενός νυκτερινού κέντρου στην Κωνσταντινούπολη, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ, που συνελήφθη, δήλωσε στους αστυνομικούς ότι σκόπευε αρχικά να πραγματοποιήσει επίθεση στην πλατεία Ταξίμ. Ο Ουζμπέκος είπε ότι άλλαξε γνώμη λόγω της παρουσίας σημαντικών δυνάμεων ασφαλείας.

Μερικές ημέρες πριν, είχε τραβήξει τον εαυτό του με το κινητό του τηλέφωνο ενώ έκανε βόλτα στην πλατεία Ταξίμ. Οι εικόνες όπου εμφανίζεται ανάμεσα στους περαστικούς με ένα χαμόγελο στα χείλη είχαν παγώσει τη χώρα.

Πηγή: Τουρκία: Απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις στην πλατεία Ταξίμ την Πρωτοχρονιά | iefimerida.gr

Φέτος θα διπλασιάσουμε τις δυνάμεις ασφαλείας», είπε ο Κιλίτς, ο οποίος πρόσθεσε πως οι είσοδοι που οδηγούν στην πλατεία Ταξίμ και στη λεωφόρο Ιστικλάλ, τα «Ηλύσια Πεδία» της Κωνσταντινούπολης, θα ελέγχονται.

Από τότε καμία μεγάλη επίθεση δεν έχει σημειωθεί στην Τουρκία, όμως οι αρχές ανακοινώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα ότι απέτρεψαν επιθέσεις σε διάφορα σημεία της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr