Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο συριακός στρατός εξαπέλυσε σφοδρό βομβαρδισμό στους Ουιγούρους Τούρκους στη βορειοδυτική Συρία

Ο συριακός στρατός εξαπέλυσε σφοδρό βομβαρδισμό στους Ουιγούρους Τούρκους στη βορειοδυτική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το βράδυ της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου ο στρατός της Συρίας εξαπέλυσε μεγάλη επίθεση στους Ουιγούρους Τούρκους τζιχαντιστές, στις θέσεις τους στην περιοχή Τζαμπάλ Τουρκμέν της επαρχίας Λαττάκειας (Λαοδίκειας), κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Μονάδες από την 103η Ταξιαρχία της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς πραγματοποιούν την επίθεση, σφυροκοπώντας τις θέσεις των Ουιγούρων τρομοκρατών με πυραύλους εδάφους-εδάφους και πυρά πυροβολικού.

Οι Ουιγούροι Τούρκοι είναι μια φυλή Τούρκων που ζει στην αρχαία τουρκική κοιτίδα, στην επαρχία Σιντζιάνγκ της βορειοδυτικής Κίνας, κοντά στα σύνορα με τη Μογγολία. Οι Ουιγούροι Τούρκοι, με τα σκιστά τους μάτια και τα μογγολικά χαρακτηριστικά, είναι καθαρόαιμοι Τούρκοι.

Στην Κίνα οι Ουιγούροι διεξάγουν τζιχάντ ενάντια στο κινεζικό κράτος για να ιδρύσουν ένα ανεξάρτητο ισλαμικό κράτος.

Πολλοί από αυτούς τους Ουιγούρους τζιχαντιστές, που δρουν στα πλαίσια της Αλ Κάιντα, μεταφέρθηκαν στη Συρία μέσω Τουρκίας και εγκαταστάθηκαν στη βορειοδυτική Συρία σε χωριά και οικισμούς Σύρων αλαουιτών που εκτοπίστηκαν.

Οι Ουιγούροι που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Συρία, μαζί με τις οικογένειές τους, υπολογίζονται σε 10.000 με 20.000.

Πολεμικός χάρτης στη βορειοδυτική Συρία. Με κόκκινο χρώμα η κυβέρνηση, με πράσινο ανοιχτό οι «μετριοπαθείς» ισλαμιστές και οι φιλότουρκοι, με σκούρο πράσινο η Αλ Κάιντα με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος. Πάνω στον χάρτη γράφουμε που έχουν αναπτυχθεί οι Ουιγούροι. Είναι στην περιοχή της Τζισρ Σιγκούρ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, στα σύνορα των επαρχιών Λαττάκειας και Ιντλίμπ.

Στη Συρία οργανωτικά ανήκουν στο λεγόμενο Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν, παρακλάδι της Αλ Κάιντα, στο οποίο συμμετέχουν και άλλοι Τούρκοι από άλλες τουρκικές φυλές και χώρες της κεντρικής Ασίας.

Η ανοιχτή υποστήριξη του καθεστώτος Ερντογάν προς τους Ουιγούρους έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις Τουρκίας-Κίνας.

Οι Τούρκοι που ζουν στη Μικρά Ασία δεν είναι φυλετικά Τούρκοι, είναι εκτουρκισμένοι Έλληνες, Αρμένιοι, Λαζοί, Κιρκάσιοι, Κούρδοι, Ασσύριοι, Άραβες κ.α. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει εύκολα κανείς κοιτώντας έναν Ουιγούρο κατά πρόσωπο, που ως γνήσιος Τούρκος είναι μογγόλος.

Επιστρέφοντας στην είδηση, στα βόρεια της επαρχίας της Λαττάκειας (βορειοδυτική Συρία), κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, είναι αναπτυγμένες μεγάλες δυνάμεις ξένων τζιχαντιστών που υπακούν στην Αλ Κάιντα. Μεταξύ αυτών βρίσκονται και πάμπολλοι Ουιγούροι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr