Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τον τουρκικό κατοχικό στρατό στη βορειοδυτική Συρία βομβάρδισαν οι Κούρδοι (SDF)

Τον τουρκικό κατοχικό στρατό στη βορειοδυτική Συρία βομβάρδισαν οι Κούρδοι (SDF)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ισλαμιστές μισθοφόροι της Τουρκίας στη βορειοδυτική Συρία εξαπέλυσαν το Σάββατο επίθεση ενάντια στις κουρδικές θέσεις στο καντόνι της Εφρίν, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Συγκεκριμένα, οι φιλότουρκοι μισθοφόροι επιτέθηκαν στις κωμοπόλεις και χωριά Μαρανάζ, Αλ Μαλεκίγιε, Φιλάτ Αλ Καζί και Σαουαρέκα, οι οποίες βρίσκονται κοντά στην πόλη της Εφρίν.

Η απάντηση των Κούρδων των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) ήταν σφοδρή. Βομβάρδισαν την παραμεθόριο συριακή πόλη Αζάζ, που κατέχεται από τον τουρκικό στρατό και τους φιλότουρκους.

Από τις εύστοχες βολές του κουρδικού πυροβολικού σκοτώθηκαν τέσσερις ισλαμιστές μισθοφόροι και άγνωστος μέχρι στιγμής αριθμός Τούρκων στρατιωτών, ενώ καταστράφηκε και ένα σημαντικό κέντρο διοίκησης του τουρκικού στρατού.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει αναφέρει πολλές φορές ότι στόχος του είναι η εξάλειψη των κουρδικών δυνάμεων από την περιοχή της Εφρίν και η κατάληψή της.

Η Εφρίν, κουρδικός θύλακας στη βορειοδυτική Συρία, θεωρείται μεγάλη απειλή από τους Τούρκους επειδή τα δυτικά της σύνορα απέχουν μόλις 30 χιλιόμετρα (σε ευθεία γραμμή) από τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Οι Κούρδοι δεν έκρυψαν ποτέ από την πλευρά τους ότι δεν αναγνωρίζουν την τουρκική κυριαρχία σε Αντιόχεια και Αλεξανδρέττα και ότι τις θεωρούν εδάφη της Συρίας. Οι Κούρδοι επιδιώκουν έξοδο στη θάλασσα.

Πολεμικός χάρτης της Εφρίν: Με κίτρινο χρώμα το κουρδικό καντόνι της Εφρίν. Με γαλάζιο τα συριακά εδάφη υπό τουρκική κατοχή. Με πράσινο σκούρο η Αλ Κάιντα, με πράσινο ανοιχτό «μετριοπαθείς» ισλαμιστές. Με κόκκινο η συριακή κυβέρνηση. Οι σημειωμένες κίτρινες βόμβες δείχνουν την Αζάζ, που τη βομβάρδισαν οι Κούρδοι και οι γαλάζιες βόμβες τη Μαρανάζ που βομβάρδισαν οι Τούρκοι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr