Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ρώσος αρχηγός Βαλέρι Γκερασίμοφ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προστατεύουν και εκπαιδεύουν τζιχαντιστές

Ο Ρώσος αρχηγός Βαλέρι Γκερασίμοφ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προστατεύουν και εκπαιδεύουν τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι Αμερικανοί και Κούρδοι στη Συρία κάνουν «πλάτες» στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και μάλιστα, δίχως ίχνος αποδείξεων, κατηγορούν τις δυτικές δυνάμεις ότι εκπαιδεύουν πρώην τζιχαντιστές της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο αρχηγός του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου, Βαλέρι Γκερασίμοφ, σε δηλώσεις του την Τετάρτη στην Komsomolskaya Pravda, ισχυρίστηκε ότι οι Αμερικανοί προστατεύουν τζιχαντιστές στο στρατόπεδο εκπαίδευσης στην Αλ Τανφ, στα σύνορα Συρίας-Ιορδανίας, το οποίο μάλιστα λέει ότι είναι περικυκλωμένο από τον συριακό κυβερνητικό στρατό.

Σε δηλώσεις του σε άλλη ρωσική ιστοσελίδα, ο στρατηγός Γκερασίμοφ ισχυρίστηκε ότι τζιχαντιστές εκπαιδεύονται και στο στρατόπεδο Σαντάντι στη βορειοανατολική Συρία, σε περιοχή που ελέγχεται από τους Κούρδους.

«Εκεί η περιοχή ελέγχεται από τους Κούρδους και υπάρχει επίσης μια αμερικανική βάση εκεί. Επιπλέον, περίπου 800 άνθρωποι έφτασαν στο στρατόπεδο Σαντάντι από την ανατολική όχθη του Ευφράτη, από την περιοχή που οι Κούρδοι πραγματοποιούν επίθεση… Στην πραγματικότητα, αυτοί είναι ISIS», δήλωσε.

Είναι γνωστό ότι Σύροι από τις περιοχές που απελευθερώνουν οι Κούρδοι σπεύδουν να ενταχθούν στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Για τον Ρώσο στρατηγό όμως οι εθελοντές που εντάσσονται στις δημοκρατικές συριακές δυνάμεις είναι… τζιχαντιστές, γιατί προφανώς αυτός ο ισχυρισμός ταιριάζει με τη ρωσική προπαγάνδα.

Ο Βαλέρι Γκερασίμοφ είπε ακόμα ότι οι πρώην τζιχαντιστές μέλη του ISIS, που εκπαιδεύονται στην Αλ Τανφ, εντάσσονται στη συνέχεια στον λεγόμενο Νέο Συριακό Στρατό για να αποσταθεροποιήσουν αργότερα τη χώρα.

Ο Νέος Συριακός Στρατός είναι μια δύναμη που προσπαθούν οι Αμερικανοί να εκπαιδεύσουν εδώ και πολύ καιρό στην Αλ Τανφ και όταν στο παρελθόν αποπειράθηκαν να συγκρουστούν με το Ισλαμικό Κράτος ηττήθηκαν ολοκληρωτικά. Αποτελούνται κυρίως από Σύρους εθελοντές από την επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ και από τα προσφυγικά στρατόπεδα στην Ιορδανία. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι πρώην μέλη του ISIS εντάχθηκαν στον Νέο Συριακό Στρατό.

Ο στρατηγός Γκερασίμοφ πρόσθεσε ότι 750 πρώην τζιχαντιστές εκπαιδεύονται στο κουρδικό στρατόπεδο και 350 στην Αλ Τανφ.

Όπως όμως σημειώσαμε, για αυτές τις βαριές κατηγορίες δεν έχει καμία απόδειξη, ενώ οι Ρώσοι έχουν αποδείξει και στο παρελθόν πόσο εννοούν τα λόγια τους, όταν από εκεί που διέσυραν τον Ερντογάν στον ΟΗΕ ότι έκανε λαθρεμπόριο με το Ισλαμικό Κράτος, ξαφνικά τα ξέχασαν όλα και έγιναν οι καλύτεροι φίλοι του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr