Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Eυρωπαίοι διανοούμενοι ζητούν την διεθνή απομόνωση της νέας αυστριακής κυβέρνησης

Eυρωπαίοι διανοούμενοι ζητούν την διεθνή απομόνωση της νέας αυστριακής κυβέρνησης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε μποϊκοτάρισμα της νέας αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος και του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, καλεί μία ομάδα από διεθνείς διανοούμενους, καλλιτέχνες και πρώην πολιτικούς, όπως μεταδίδει από το Παρίσι η αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

Στην έκκληση ζητείται να αποφεύγονται από τις υπόλοιπες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όλες οι επαφές με τους προερχόμενους από το Κόμμα των Ελευθέρων υπουργούς, όπως επίσης να υπάρξει από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων ένα μποϊκοτάρισμα της αυστριακής Προεδρίας στην ΕΕ, το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

“Οι κληρονόμοι του ναζιστικού καθεστώτος έχουν καταλάβει μία δυνατή θέση ισχύος στη νέα αυστριακή κυβέρνηση”, τονίζεται στην έκκληση, η οποία συντάχθηκε με πρωτοβουλία του Μπενζαμέν Αμπτάν, προέδρου του “European Grassroots Antiracist Movement” (EGAM) και του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας και γνωστού ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Μπερνάρ Κουσνέρ.
“Αυτό μας αφορά όλους, διότι όλοι απειλούμεθα από την φρικτή τους ιδεολογία του μίσους.

Την δημοκρατία και την Ευρώπη τους αναμένει ένα νέο πλήγμα, το οποίο θα μπορούσε να ήταν θανατηφόρο. Για τον λόγο αυτό ζητάμε να απομονωθεί η αυστριακή κυβέρνηση στην Ευρώπη”, επισημαίνεται στην έκκληση, σύμφωνα με την Der Standard.

Όπως γράφει η αυστριακή εφημερίδα, την έκκληση υπογράφουν, μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος του Ανατολικού Τιμόρ και κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ για την Ειρήνη Ζοζέ Ράμος-Όρτα, η πρώην πρωθυπουργός του Καναδά Κιμ Κάμπελ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Μιγκέλ Άνχελ Μορατίνος, αλλά και πολλοί εκπρόσωποι οργανώσεων μνήμης εναντίον του ναζισμού.

Η έκκληση πρόκειται να δημοσιευθεί στη γαλλική εφημερίδα Le Monde αλλά και σε μία σειρά άλλων ευρωπαϊκών εφημερίδων.

Στη νέα αυστριακή κυβέρνηση, υπό τον 31 χρονο καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος, η οποία ορκίστηκε στις 18 Δεκεμβρίου, εννέα από τα 16 μέλη της προέρχονται από το Λαϊκό Κόμμα και επτά από το Κόμμα των Ελευθέρων, το οποίο καταλαμβάνει τα ιδιαίτερα νευραλγικά υπουργεία Εσωτερικών, Εξωτερικών και ‘Αμυνας.

Στελέχη των Ελευθέρων βρίσκονται επικεφαλής και των σημαντικών υπουργείων, Υποδομών, Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας, με τον αρχηγό τους, τον αντικαγκελάριο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε να έχει επίσης τις αρμοδιότητες Αθλητισμού και Δημοσίων Υπαλλήλων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ως πρώτος ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος ο οποίος είχε πάρει σαφή θέση δύο εβδομάδες μετά τις αυστριακές πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 15 ης Οκτωβρίου, εναντίον του πιθανολογούμενου τότε σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού ανάμεσα στο Λαϊκό Κόμμα και το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, ήταν ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για την Οικονομική και Νομισματική Ένωση, Πιέρ Μοσκοβισί.

Σε δηλώσεις του ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνιζε πως δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και πως ο ίδιος υπήρξε έντονος και πολύ οργισμένος επικριτής του προηγούμενου παρόμοιου συνασπισμού ανάμεσα στους Αυστριακούς Συντηρητικούς και στο Κόμμα των Ελευθέρων του Γεργκ Χάιντερ, μεταξύ 2000 και 2006.

Ήταν μάλιστα εκείνος (σ.σ. ως τότε Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Λιονέλ Ζοσπέν) ο οποίος επέμεινε στην επιβολή κυρώσεων σε εκείνη την αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού, στη βάση του άρθρου 7 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης, και σήμερα, όπως ανέφερε, ο ίδιος εκπροσωπεί τις ίδιες πεποιθήσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καταψηφίζει την πρόταση μομφής ο πρώην «Σπαρτιάτης», ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Ο Μπαχτσελί ζήτησε από τον Ερντογάν να μείνει πρόεδρος της Τουρκίας για πάντα

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr