Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαχίρ Ουνάλ (εκπρόσωπος AKP): «Η Ακσενέρ προτρέπει σε εμφύλιο πόλεμο στην Τουρκία»

Μαχίρ Ουνάλ (εκπρόσωπος AKP): «Η Ακσενέρ προτρέπει σε εμφύλιο πόλεμο στην Τουρκία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο εκπρόσωπος του ισλαμιστικού κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας, Μαχίρ Ουνάλ (Mahir Ünal), απάντησε στους ισχυρισμούς της Μεράλ Ακσενέρ, προέδρου του «Καλού Κόμματος» (İYİ), ότι πολίτες -οπαδοί του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν– εξοπλίζονται και εκπαιδεύονται σε στρατόπεδα στον Πόντο και στο Ικόνιο, αποκαλώντας την «πολεμοκάπηλη».

«Αυτή η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε είναι ανεύθυνη, είναι ανόητη. Προτρέπει σε εμφύλιο πόλεμο», δήλωσε ο Ουνάλ σε συνέντευξή του στο CNN Türk την Τρίτη.

Η Μεράλ Ακσενέρ, πρώην ακροδεξιά Γκρίζα Λύκαινα που προσπαθεί να πλασαριστεί στο πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας ως «κεντρώα πατριώτισσα», κατήγγειλε ότι η εταιρεία μισθοφόρων SADAT -γνωστή για τις σχέσεις της με το καθεστώς Ερντογάν- εκπαιδεύει και εξοπλίζει οπαδούς του Τούρκου Προέδρου σε στρατόπεδα παραστρατιωτικών [διαβάστε εδώ αναλυτικά].

Η Μεράλ Ακσενέρ κατηγόρησε το ισλαμιστικό κόμμα ότι συγκροτεί παραστρατιωτικές ομάδες εν όψει των εκλογών του 2019. Αυτό που έγινε κατανοητό από τις δηλώσεις της είναι ότι οι ένοπλοι οπαδοί του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μην χαθούν οι εκλογές και το κόμμα τους χάσει την εξουσία.

Οι ισλαμιστές έχουν φυλακίσει περισσότερους από 50.000 αντιφρονούντες, με την κατηγορία ότι συνδέονται με το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 και με την ίδια κατηγορία έχουν διώξει συνολικά 150.000 δημόσιους υπαλλήλους, λειτουργούς, αστυνομικούς και στρατιωτικούς.

Εάν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χάσει τις εκλογές είναι αναμενόμενο ότι όσοι σήμερα διώκονται να ζητήσουν δικαίωση και ίσως ρεβάνς.

Το ισλαμιστικό κόμμα από κυνηγός θα βρεθεί κυνηγημένο, για αυτό και συγκροτούνται παραστρατιωτικές μονάδες, για να εξασφαλιστούν από τις πράξεις αντεκδίκησης εάν χάσουν την εξουσία.

Πρόκειται για ένα σαφέστατο σκηνικό εμφύλιου πολέμου, πράγμα που το αναγνώρισε και ο Μαχίρ Ουνάλ αν και κατηγόρησε τη Μεράλ Ακσενέρ ως υπεύθυνη διαψεύδοντας ότι το κόμμα του συγκροτεί παραστρατιωτικές ομάδες.

Ο Ουνάλ δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί της Μεράλ Ακσενέρ αποσκοπούν να προκαλέσουν περαιτέρω πόλωση σε μια ήδη διαιρεμένη κοινωνία, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά της «ανεύθυνη».

«Αυτό που ισχυρίζονται είναι ότι εμείς [το ΑΚΡ] θα αφήσουμε μερικούς ανθρώπους να ενεργήσουν με τρόπο που θα δημιουργούσε κίνδυνο για την ασφάλεια. Ποτέ δεν θα εγκρίνουμε κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν θα αφήσουμε κανέναν να βλάψει το σύνταγμα, την τρέχουσα τάξη, τη σταθερότητα, την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια στη χώρα», πρόσθεσε.

«Μερικοί διεξάγουν μια σκοτεινή προπαγάνδα ενάντια στην Τουρκία. Ένα μέρος αυτής της προπαγάνδας ενθαρρύνει για έναν εμφύλιο πόλεμο. Κανείς δεν μπορεί να προκαλέσει έναν εμφύλιο πόλεμο στη χώρα αυτή. Το AKP δεν θα αφήσει ποτέ αυτό να συμβεί», είπε.

Διέψευσε επίσης τις φήμες ότι κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος το βράδυ της 15ης Ιουλίου 2016, ορισμένοι πολίτες πήραν όπλα από τους στρατιώτες.

«Εκείνο το βράδυ, το έθνος πήρε τα όπλα που οι στρατιώτες έστρεψαν εναντίον του, δεν χρησιμοποιούσαν τα ίδια όπλα προς τους στρατιώτες. Αργότερα παρέδωσαν τα όπλα στο κράτος. Δεν υπήρξε λεηλασία. Δεν πήραν τανκς, όπλα ή άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό», είπε. «Στη στρατιωτική απογραφή δεν λείπει τίποτα. Αντίθετα, όλα επεστράφησαν στην αστυνομία και στο στρατό», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr