ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα επίθεση αυτοκτονίας σε τζαμί στη Νιγηρία – Τουλάχιστον 14 νεκροί

Νέα επίθεση αυτοκτονίας σε τζαμί στη Νιγηρία – Τουλάχιστον 14 νεκροί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας σε τέμενος σε μια πόλη στη Νιγηρία κοντά στα σύνορα με το Καμερούν το πρωί της Τετάρτης, όπως ανέφεραν συγκλίνουσες πηγές προσκείμενες στα σώματα ασφαλείας.

Ο βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί λίγο πριν από την πρώτη πρωινή προσευχή των μουσουλμάνων πιστών στο τζαμί της Γκαμπόρου (Πολιτεία Μπόρνο), σύμφωνα με μέλη πολιτοφυλακών.

«Προς το παρόν έχουν ανασυρθεί 14 πτώματα από τα συντρίμμια του τεμένους, στη συνοικία Ουνγκουγουόρ Αμπούτζα», ενώ «το τέμενος καταστράφηκε τελείως από την έκρηξη», ανέφερε ο Ούμαρ Κατσάλα, μέλος παραστρατιωτικής οργάνωσης που πολεμάει την Μπόκο Χαράμ στο πλευρό του στρατού της Νιγηρίας.

Ωστόσο, όπως προειδοποίησε ο ίδιος «ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί».

«Μόνο ο μουεζίνης επιβίωσε και θεωρούμε ότι μπορεί να υπάρχουν πολλά ακόμα θύματα κάτω από τα συντρίμμια» πρόσθεσε.

Η Γκαμπόρου, πόλη που αποτελεί σημαντικό εμπορικό κόμβο στη μεθόριο της Νιγηρίας και του Καμερούν, είχε πέσει στα χέρια της Μπόκο Χαράμ τον Αύγουστο του 2014.

Παρά την ανακατάληψή της τον Σεπτέμβριο του 2015, με τη συμβολή του στρατού του Τσαντ, μέλη της Μπόκο Χαράμ συνεχίζουν να διαπράττουν σποραδικά επιθέσεις σε γύρω χωριά και σε δρόμους στην περιοχή.

Την Τρίτη, διανεμήθηκε ένα βίντεο με το οποίο ο ιστορικός ηγέτης της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αμπουμπακάρ Σεκάου ανέλαβε την ευθύνη για μια σειρά επιθέσεων που διαπράχθηκαν τον Δεκέμβριο.

Ο Νιγηριανός πρόεδρος Μουχαμαντού Μπουχάρι διαβεβαίωσε στην ομιλία του για το νέο έτος ότι η Νιγηρία «έχει τελειώσει με την Μπόκο Χαράμ», παρότι οι ενέργειες βομβιστών αυτοκτονίας, οι έφοδοι ενόπλων και οι επιθέσεις εναντίον θέσεων του στρατού αυξήθηκαν θεαματικά μέσα στους τελευταίους δύο μήνες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην Αξιωματούχος της Μοσάντ: Το Ισραήλ να εξοντώνει τζιχαντιστές στην Τουρκία – Διευρυνόμενη επιρροή του Κατάρ εντός της κυβέρνησης Τραμπ

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) χρησιμοποιεί κρυπτονομίσματα για να συντηρήσει τα δίκτυά του στη Συρία

Σε ισχύ η νέα εκεχειρία Ισραήλ-Χεζμπολάχ με μεσολάβηση ΗΠΑ και Κατάρ – Επιμένει για «ελευθερία δράσης» ο ισραηλινός στρατός

Συρία: 3.548 συλλήψεις στρατιωτικών του καθεστώτος Άσαντ από το Υπουργείο Εσωτερικών

Καναδάς: Πληρωμένοι εκτελεστές στοχοποιούν εβραϊκούς στόχους στο Τορόντο – Στα ίχνη του δικτύου η Αστυνομία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr