ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιδοτούμενη η φιλική προς το περιβάλλον αποτέφρωση νεκρών στην Κίνα

Επιδοτούμενη η φιλική προς το περιβάλλον αποτέφρωση νεκρών στην Κίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αποτέφρωση, Κίνα,

Με ανακοίνωσή τους οι τοπικές Αρχές της επαρχίας Τσινχάι στην Κίνα ενημέρωσαν τους κατοίκους της περιοχής για τη χορήγηση επιδοτήσεων προκειμένου να υιοθετήσουν φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους αποτέφρωσης των νεκρών τους.

Με τα νέα μέτρα τα οποία θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιουνίου, η κυβέρνηση θα χορηγήσει 3.000 γιουάν (περίπου 460 δολάρια ΗΠΑ) σε εκείνους που επιλέγουν την αποτέφρωση των νεκρών συγγενών τους και τη διασπορά της στάχτης σε εγκεκριμένα δημόσια νεκροταφεία, σε βιοδιασπώμενες τεφροδόχους, ακόμα και στην ύπαιθρο.

Σύμφωνα με την κινεζική παράδοση, η στάχτη των νεκρών πρέπει να μπει σε τεφροδόχο η οποία στη συνέχεια τοποθετείται δίπλα σε εκείνη των προγόνων τους, ως ένδειξη σεβασμού προς τους συγγενείς.

Η παράδοση αυτή όμως, με την πάροδο των αιώνων, προκάλεσε προβλήματα στις καλλιέργειες, στα δάση, στους βοσκότοπους και σε άλλους περιβαλλοντικούς χώρους. Για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, οι κινεζικές αρχές προώθησαν τα τελευταία χρόνια φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους, όπως οι καύσεις και ο διασκορπισμός της στάχτης στη θάλασσα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πιθανώς κινεζικής κατασκευής ο φορητός πύραυλος με τον οποίο καταρρίφθηκε το αμερικανικό μαχητικό πάνω από το Ιράν

Το Ιράν εισάγει drones από την Κίνα – Σχέδιο δολοφονίας της Ιβάνκα – «Χρυσωρυχείο» τα Στενά του Ορμούζ για το Ιράν

Η ηλικία απώλειας της παρθενίας ενδέχεται να επηρεάζει την ποιότητα της γήρανσης, σύμφωνα με νέα έρευνα

Πούτιν και Σιτζινπίνγκ κατά Τραμπ: «Ο πλανήτης κινδυνεύει να επιστρέψει στον νόμο της ζούγκλας»

Κίνα: Ο Πούτιν στο Πεκίνο για συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr