Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπουγιάρ Οσμάνι θέλει λύση στο όνομα μέχρι τον Απρίλιο και δεν θεωρεί απαραίτητο το δημοψήφισμα

Ο Μπουγιάρ Οσμάνι θέλει λύση στο όνομα μέχρι τον Απρίλιο και δεν θεωρεί απαραίτητο το δημοψήφισμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αλβανός αντιπρόεδρος της σκοπιανής Κυβέρνησης αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Μπούγιαρ Οσμάνι, δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Αθήνα ότι ο χρόνος είναι λίγος και ότι πρέπει να βρεθεί σύντομα λύση στο θέματα του ονόματος, διότι αν δεν βρεθεί λύση μέχρι τον Απρίλιο η διαδικασία χάνει το νόημά της.

Σύμφωνα με το σκοπιανό πρακτορείο MIA, ο Οσμάνι πρόσθεσε ότι η ΠΓΔΜ βρίσκεται μπροστά σε μία «ιστορική και χρυσή χρονιά» για το κλείσιμο του θέματος της ονομασίας και την απεμπλοκή της ευρω-ατλαντικής προοπτικής της χώρας.

Επίσης, όπως αναφέρει το MIA, ο Οσμάνι δήλωσε ότι αναμένει από τον προσωπικό απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ για το θέμα του ονόματος, Μάθιου Νίμιτς, να καταθέσει πρόταση στην επόμενη συνάντηση με τους διαπραγματευτές των δύο χωρών, πρόσθεσε ωστόσο ότι προτάσεις μπορούν να καταθέσουν και οι δύο πλευρές και όχι μόνο ο μεσολαβητής.

Σύμφωνα με τον Οσμάνι, αυτό που είναι σημαντικό είναι η εντατικοποίηση της διαδικασίας, ώστε το ζήτημα να κλείσει στο πρώτο μισό του 2018.

Σύμφωνα με το MIA, στις δηλώσεις του ο Οσμάνι απέφυγε να αναφέρει λεπτομέρειες για τις θέσεις της ΠΓΔΜ στη διαπραγμάτευση, ενώ κληθείς να σχολιάσει προτάσεις που έχουν δει τη δημοσιότητα από τα ΜΜΕ ανέφερε ότι πρόκειται μόνο για εικασίες.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, ερωτηθείς για την πιθανότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος, ο Οσμάνι είπε ότι αυτό είναι το δεύτερο βήμα.

Πρόσθεσε ότι στο επίκεντρο της προσοχής αυτή τη στιγμή πρέπει να βρίσκεται η πρώτη φάση και ότι στη συνέχεια θα ληφθεί απόφαση αν θα διεξαχθεί δημοψήφισμα ή όχι.

Τέλος, σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Οσμάνι δήλωσε αισιόδοξος ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Το πρακτορείο σημειώνει ότι μετά τις συναντήσεις του Αλβανού Αντιπροέδρου της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ την Τρίτη με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Κοτζιά και τον ΑΝΥΠΕΞ Γιώργο Κατρούγκαλο δεν προβλεπόταν κοινή συνέντευξη Τύπου και ο Οσμάνι έκανε δηλώσεις προς μεγάλο αριθμό δημοσιογράφων από ΜΜΕ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, καθώς και προς ανταποκριτές διεθνών ΜΜΕ με έδρα στην Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr