Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αυστρία έχει παρόμοιες απόψεις με την «Ομάδα του Βίσεγκραντ» αλλά δεν θα γίνει μέλος της

Η Αυστρία έχει παρόμοιες απόψεις με την «Ομάδα του Βίσεγκραντ» αλλά δεν θα γίνει μέλος της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Παρά τις παρόμοιες θέσεις στο προσφυγικό ζήτημα, δεν τίθεται θέμα ένταξης της Αυστρίας στην «Ομάδα του Βίσεγκραντ» (στην οποία συμμετέχουν Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία και Τσεχία), σύμφωνα με αποψινές δηλώσεις της προερχόμενης από το συγκυβερνών με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, Κάριν Κνάισλ, μετά από τις συνομιλίες της στην Μπρατισλάβα με τον Σλοβάκο υφυπουργό Εξωτερικών Ιβάν Κορτσόκ.

Κατά την πρώτη αυτή επίσκεψή της στο εξωτερικό -μετά την πρόσφατη ορκωμοσία της νέας αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού των δύο κομμάτων, στις 18 Δεκεμβρίου- η Κάριν Κνάισλ ανακοίνωσε πως προγραμματίζει επίσκεψή της στην Τουρκία, στις 25 Ιανουαρίου, έχοντας ήδη κάνει ένα «συμπαθητικό τηλεφώνημα» με τον Τούρκο ομόλογό της Μεβλιούτ Τσαβούσογλου, ενώ, όπως είπε, υπάρχει και από τις δύο πλευρές «επιθυμία για μία νέα αφετηρία».

Ανακοίνωσε επίσης, πως στις 16 Ιανουαρίου πρόκειται να έχει συνομιλίες στη Ρώμη με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο και δύο ημέρες αργότερα, στις 18 Ιανουαρίου, πρόκειται να επισκεφθεί την Βουλγαρία, η οποία προεδρεύει αυτό το εξάμηνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την οποία πρόκειται να διαδεχθεί, το δεύτερο εξάμηνο του 2018, στην Προεδρία της ΕΕ, η Αυστρία.

Σε σχέση με την Ομάδα του Βίσεγκραντ, η Αυστριακή υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως από τις τέσσερις χώρες-μέλη της δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για διεύρυνσή της, όπως δεν υπάρχει από την Αυστρία κανένα ενδιαφέρον για μία ένταξή της σε αυτή.

Η ίδια, όπως ανέφερε, θεωρεί γενικά σκόπιμα τα μικρά «φόρα» συζητήσεων, και είναι γνωστό και από τις προσωπικές σχέσεις πως όταν κάποιος προσκαλεί πάνω από οκτώ ανθρώπους, γίνεται δύσκολη η συνομιλία γύρω από ένα τραπέζι.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας Ιβάν Κορτσόκ επισήμανε πως η χώρα του αντιτίθεται στην διάκριση που γίνεται απέναντι σε Σλοβάκους με την απόφαση της νέας αυστριακής κυβέρνησης να περικόψει το οικογενειακό επίδομα για πολίτες χωρών της ΕΕ που εργάζονται στην Αυστρία, αλλά τα παιδιά τους ζουν στην χώρα προέλευσής τους.

Η Σλοβακία αναμένει πως τα αυστριακά μέτρα θα πρέπει να εναρμονίζονται με το ευρωπαϊκό δίκαιο και ότι θα πρέπει να τηρείται αυστηρά η αρχή της μη διάκρισης, ανέφερε, παρατηρώντας πως όταν Σλοβάκοι υπήκοοι εργάζονται νόμιμα στην Αυστρία, πληρώνουν φόρους και τέλη, αυτό θα πρέπει να αντικατοπτρίζεται και στο οικογενειακό επίδομα.

Ως κοινά σημεία μεταξύ των δύο χωρών, ο Σλοβάκος υφυπουργός ανέφερε τις θέσεις τους στην προσφυγική πολιτική, ζητώντας ο ίδιος μία βελτιωμένη προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, ώστε να μην χρειάζονται συνοριακοί έλεγχοι στον χώρο Σένγκεν, ενώ από την πλευρά της η Κάριν Κνάισλ τόνισε πως το θέμα της προσφυγικής πολιτικής είναι περίπλοκο και δεν μπορεί να περιορίζεται σε ποσοστώσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Η προβλήτα στη Γάζα μπορεί να γίνει ένα διεθνές προσφυγικό κουτί της Πανδώρας

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr