Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ενώ η Αλ Κάιντα στη βορειοδυτική Συρία υποχωρεί το Ισλαμικό Κράτος καταλαμβάνει εδάφη της

Ενώ η Αλ Κάιντα στη βορειοδυτική Συρία υποχωρεί το Ισλαμικό Κράτος καταλαμβάνει εδάφη της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις στη βορειοδυτική Συρία, στην επαρχία Ιντλίμπ, επιτίθενται κατά της συριακής Αλ Κάιντα, της Ταχρίρ Αλ Σαμ, το Ισλαμικό Κράτος στην ίδια περιοχή εκμεταλλεύεται τη μάχη και καταλαμβάνει τα εδάφη που εγκαταλείπουν οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα.

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κατέλαβαν εδάφη στις γειτονικές επαρχίες Χάμα, Χαλεπιού και Ιντλίμπ. Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά Μέσα, οι τρομοκράτες έθεσαν υπό τον έλεγχό τους δέκα κωμοπόλεις και χωριά.

Οι οικισμοί που εγκαταλείφθηκαν από την Αλ Κάιντα και πάρθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με πηγές της ισλαμιστικής αντιπολίτευσης, είναι οι Αλ Μουσαϋτιμπά, Ρασμ Μανταχί, Αλ Νταχιρίγια, Αλ Χαρς, Ταλ Ας Σουρ, Μαλίχα Καμπιρά, Χαϊρίγια, Χαϊρίγια Καμπιρά, Ρασμ Αλ Μπαρτζίς και Γκαζιλά.

Υπό τον φόβο μην περικυκλωθούν από τα συριακά στρατεύματα που προελαύνουν, οι οργανώσεις Ταχρίρ Αλ Σαμ (Αλ Κάιντα Συρίας), Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν (Τουρκομογγόλοι από την Κίνα και την κεντρική Ασία που μάχονται στη Συρία, παρακλάδι της Αλ Κάιντα) και η φιλότουρκη Αχράρ Αλ Σαμ (παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας), αποσύρονται από τα εδάφη που κατείχαν στα βορειοανατολικά της επαρχίας Χάμα και στα νότια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Το Ισλαμικό Κράτος έσπευσε αμέσως να καταλάβει τα εδάφη αυτά, στην προσπάθειά του να μεγαλώσει τον θύλακα που έχει δημιουργήσει στη βορειοδυτική Συρία, μετά τις μεγάλες του στρατιωτικές ήττες στα ανατολικά της χώρας.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας: Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη υπό κυβερνητικό έλεγχο. Με κίτρινο οι Κούρδοι. Με γαλάζιο η τουρκική κατοχή. Με πράσινο ανοιχτό οι φιλότουρκοι ισλαμιστές και με πράσινο σκούρο η Αλ Κάιντα. Με μαύρο χρώμα, μέσα σε λευκό κύκλο, ο θύλακας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που συνεχώς μεγαλώνει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr