Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δίκες παρωδία στην Τουρκία: «Πες ότι αυτοί είναι γκιουλενιστές για να μην σου βιάσουμε τη γυναίκα»

Δίκες παρωδία στην Τουρκία: «Πες ότι αυτοί είναι γκιουλενιστές για να μην σου βιάσουμε τη γυναίκα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πραξικόπημα Τουρκία, Τουρκία,

Ένας Τούρκος που συνελήφθη κατηγορούμενος για σχέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν όχι μόνο βασανίστηκε αλλά και απειλήθηκε από τους Τούρκους αστυνομικούς ότι θα του βίαζαν τη γυναίκα. Όλα αυτά κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της δημοσιογράφου Μουγιεσέρ Γιλντίζ στο OdaTV, ο άνδρας από τη νοτιοανατολική Τουρκία εξαναγκάστηκε από τον Εισαγγελέα να γίνει καταδότης άλλων υπόπτων, που επίσης κατηγορούνται για σχέσεις με τους γκιουλενιστές.

Στην κατάθεση του στον Εισαγγελέα, ο άνδρας παραδέχτηκε ότι είχε σχέσεις με τους γκιουλενιστές και έδωσε ονόματα και άλλων ως άτομα σχετιζόμενα με το γκιουλενικό κίνημα.

«Έδειξα τους ανθρώπους που γνώριζα [σε εικόνες] στον υπολογιστή. Τότε μου είπαν: Οι φυλακισμένοι πραξικοπηματίες θα καταδικαστούν σε κάθε περίπτωση. Ανέφερε τα ονόματά τους στην κατέθεσή σου και είσαι ελεύθερος. Μου έδειξαν τις εικόνες τους και είπα: Ναι, τους γνωρίζω. Ακόμα και τα ονόματα των υπόπτων προστέθηκαν από εκείνους», είπε ο άνδρας στο δικαστήριο τον προηγούμενο μήνα.

Όταν ο δικαστής τον ρώτησε εάν αλλάζει την κατάθεση που έδωσε στον Εισαγγελέα, ο άνδρας απάντησε:

«Κύριε, είμαι μέλος του κινήματος. Με συνέλαβαν. Στη συνέχεια συνέλαβαν τη σύζυγό μου και μου την έδειξαν στο δίπλα δωμάτιο. Ύστερα πήραν τα παιδιά μας και τα έδωσαν στην Πρόνοια.

»Ύστερα από ημέρες βασανιστηρίων, μου είπαν. «Θα σπάσουμε τη νηστεία μας [του Ραμαζανιού] με τη γυναίκα σου». Τους ρώτησαν τι ήθελαν. Είπαν: «Επιπλέον σε ό,τι έχεις άλλο πει, θα σου δείξουμε φωτογραφίες ανθρώπων, και εσύ θα πεις ότι τους γνωρίζεις. Θα υπογράψεις την κατάθεσή σου. Πρώτα θα αφήσουμε ελεύθερη τη γυναίκα σου και μετά, εάν επαναλάβεις τη κατάθεση στο δικαστήριο, θα αφήσουμε και εσένα».

»Αναγκάστηκα να υπογράψω. Είμαι στο όριο να τρελαθώ. Κάνω ψυχοθεραπεία εδώ και κάποιο καιρό», είπε.

Ωστόσο, όπως έγραψε η Τουρκάλα δημοσιογράφος, η ακρόαση έπρεπε να επαναληφθεί εξαιτίας ενός προβλήματος στο SEGBIS, στο σύστημα που καταγραφεί τις καταθέσεις στα δικαστήρια.

Όταν μετά από μια εβδομάδα επαναλήφθηκε η ακρόαση, ο άνδρας αυτή τη φορά δήλωσε ότι γνώριζε όλους τους υπόπτους που κατηγορούνταν.

Ο δικαστής του ζήτησε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τους κατηγορούμενους, όπως από που κατάγονται και που έκαναν τις συναντήσεις τους. Ο άνδρας, που έτσι κι αλλιώς έλεγε ψέμματα, δεν μπόρεσε να απαντήσει.

Στη δίκη συνέβη ακόμα ένα ευτράπελο. Ένας από τους κατηγορούμενους ζήτησε άδεια από τον δικαστή να μιλήσει. Είπε ότι ο άνδρας ουδέποτε ανέφερε το όνομά του και δεν είχε καμία σχέση μαζί του. Τότε ο μάρτυρας κατηγορούμενος, που είχε υποχρεωθεί από την τουρκική Αστυνομία να καταδώσει τους άλλους, ρώτησε τον κατηγορούμενο: «Έδωσα και το δικό σου όνομα;».

Αυτές είναι οι δίκες παρωδία που διεξάγει το ισλαμιστικό καθεστώς στην Τουρκία για να ξεφορτωθεί τους αντιφρονούντες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Ο Ερντογάν αφού συνάντησε τον τζιχαντιστή Χανίγιε μετά είδε και τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον ηγέτη της τρομοκρατικής Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr