Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Bild αποκαλύπτει σχέδιο της Μέρκελ για κυβέρνηση μειοψηφίας και πρόωρες εκλογές

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σενάριο για κυβέρνηση με συμμετοχή μόνο της CDU και της CSU και πρόωρη προσφυγή στις εθνικές κάλπες -μαζί με τις τοπικές βαυαρικές εκλογές- εξετάζουν κύκλοι του κόμματος της Μέρκελ σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild.

« Έχει η Μέρκελ ήδη ένα plan B;» τιτλοφορείται το δημοσίευμα της Bild στο οποίο αναφέρεται η Καγκελάριος φαίνεται να χάνει την πίστη σε μια τρίτη κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού. Σε κάθε περίπτωση η Mέρκελ δεν μένει χωρίς εναλλακτική διέξοδο.

Μετά τη θλιβερή εικόνα που παρουσίασε το SPD στο συνέδριό του στη Βόννη η Μέρκελ ξεκαθάρισε στο προεδρείο του CDU ότι η Ένωση δεν θα χαρίσει σε καμία περίπτωση κατά τις διαπραγματεύσεις για τον κυβερνητικό συνασπισμό σημαντικές πολιτικές κατακτήσεις της όπως εκείνες που αφορούν στη ασφάλιση πολιτών και την επανένωση οικογενειών προσφύγων.

Μέλη του προεδρείου του CDU, σύμφωνα με την Bild, δηλώνουν ότι σε περίπτωση υπερβολικών απαιτήσεων του SPD ή έλλειψης εμπιστοσύνης, θα μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση μειοψηφίας της Ένωσης.

Αυτή η κυβέρνηση όμως θα παραμείνει όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο στην εξουσία και θα προετοιμάσει πρόωρες εκλογές, που θα μπορούσαν να λάβουν χώρα στις 14 Οκτωβρίου, μαζί με τις εκλογές στο κρατίδιο της Βαυαρίας, σύμφωνα με την Bild.

Τηλεγράφημα, πάντως, του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων (dpa) αναφέρει ότι οι διαπραγματευτικές ομάδες του CDU και του CSU θα προετοιμάζουν για σήμερα συνεδρίαση την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τον κυβερνητικό συνασπισμό με το SPD.

Από το πρωί 15μελής ομάδα των διαπραγματευτών του CSU συνεδριάζει στα κεντρικά του CDU στο Βερολίνο, σε χωριστή προπαρασκευαστική συνάντηση. Οι συνομιλίες θα αφορούν πιθανότατα στο χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων με τους σοσιαλδημοκράτες, αλλά και τη σύνθεση ειδικών ομάδων εργασίας αναλόγως θεματικής.

Τη Δευτέρα  απόγευμα υπήρξε συνάντηση Μέρκελ και Σούλτς με τον πρόεδρο του CSU, Horst Seehofer, για προκαταρκτικές συνομιλίες.

Άλλο τηλεγράφημα του dpa, αναφέρει ότι οι πρόεδροι των CDU, CSU und SPD θέλουν να ξεκινήσουν γρήγορα οι διαπραγματεύσεις για συνέχιση της κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού.

Όπως πληροφορήθηκε το dpa τη Δευτέρα το βράδυ από κομματικούς κύκλους, η Καγκελάριος και πρόεδρος του CDU, A. Merkel, ο πρόεδρος του SPD, Μάρτιν Σουλτς, και ο πρόεδρος του CSU συνομίλησαν για περισσότερο από 1,5 ώρα σε καλή και εποικοδομητική ατμόσφαιρα για τον περαιτέρω προγραμματισμό των εργασιών διαπραγμάτευσης.

Όπως ελέχθη, τώρα όλες οι πλευρές θα διαβουλευτούν χωριστά για τις περαιτέρω ενέργειες, για να ξεκινήσουν στη συνέχεια εντατικά με τις διαπραγματεύσεις για την κυβέρνηση συνασπισμού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr