Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κιμ έχει “τρέλα” με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τάζει στους αθλητές από διαμερίσματα ως… Μερσεντές

Ο Κιμ έχει “τρέλα” με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τάζει στους αθλητές από διαμερίσματα ως… Μερσεντές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πολλές υποσχέσεις δίνουν στους Βορειοκορεάτες αθλητές αν καταφέρουν να πάρουν μετάλλια στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κι αυτό γιατί ο Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται αποφασισμένος να τους τιμήσει ως «εθνικούς ήρωες» και να τους δώσει διαμερίσματα στην Πιονγιάνγκ, Μερσεντές, καλές δουλειές, όταν αποσυρθούν από την ενεργό δράση, σε περίπτωση που γυρίσουν στην πατρίδα τους με κάποιο χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο, όπως αποκάλυψε Βορειοκορεάτης που αυτομόλησε στη Σεούλ.

Οι πιθανότητες, βέβαια, να πετύχει κάτι τέτοιο κάποιος από τους 22 αθλητές που απαρτίζουν την ομάδα που στέλνει ο Κιμ στη Νότια Κορέα για τη Χειμερινή Ολυμπιάδα του ερχόμενου μήνα είναι πενιχρές, αφού από το 1964 η Βόρεια Κορέα έχει αποσπάσει όλα κι όλα δύο μετάλλια, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο.

Ο Βορειοκορεάτης πρώην αθλητής Λι Ζι Γιανγκ, που ζει τώρα στη Νότια Κορέα, μιλώντας στο δικτυακό τόπο Daily NK είπε ότι το καθεστώς επιλέγει πολύ προσεκτικά από την ηλικία των τεσσάρων ετών όσα παιδιά φαίνεται ότι θα έχουν προοπτικές διάκρισης σε Ολυμπιακούς Αγώνες και τα υποβάλλει σε εξαντλητικές προπονήσεις.

Δεν επιτρέπεται να παντρευτούν πριν κλείσουν τα 25, αλλά σιτίζονται καλά και ο μισθός τους είναι τριπλάσιος του μέσου εργαζόμενου.

«Στους αθλητές στη Βόρεια Κορέα εξασφαλίζουν στέγαση, τροφή, αθλητικές περιβολές, εξοπλισμό και άλλα πράγματα, αλλά οι κορυφαίοι έχουν πρόσβαση σε πολύ καλύτερες εγκαταστάσεις απ’ όσους ζουν εκτός της πρωτεύουσας, ενώ μπορούν να τρώνε όσο κρέας θέλουν.

Κι αν η ζωή τους ήταν καλή παλαιότερα, έγινε ακόμη καλύτερη υπό το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, αφού φαίνεται να αγαπά αθλήματα όπως το σκι, το μπάσκετ και άλλα. Το status των αθλητών ως εκ τούτου ανέβηκε λόγω της υποστήριξης του Κιμ», είπε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολεμικές ασκήσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν – Σχέδια απάντησης στα στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ-Νότιας Κορέας

Η Βόρεια Κορέα παράγει και στέλνει τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών στον Πούτιν

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε δώρο στον Κιμ Γιονγκ Ουν ένα αυτοκίνητο

Οι Ρώσοι ενθαρρύνονται να κάνουν διακοπές στη Βόρεια Κορέα – Εφιάλτης η Ρωσία το 2024

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν μάλλον έχει γενέθλια και μάλλον έγινε 40αρης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr