Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Διεθνής Αμνηστία τώρα «ανακάλυψε» ότι οι Τούρκοι πυροβολούν πρόσφυγες στα σύνορα με τη Συρία

Η Διεθνής Αμνηστία τώρα «ανακάλυψε» ότι οι Τούρκοι πυροβολούν πρόσφυγες στα σύνορα με τη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τούρκοι συνοριοφύλακες στη μεθόριο με τη Συρία ανοίγουν πυρ αδιακρίτως και υποχρεώνουν με συνοπτικές διαδικασίες Σύρους αμάχους, οι οποίοι επιχειρούν να περάσουν στην Τουρκία, να επιστρέψουν στη χώρα τους, καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία.

Η Διεθνής Αμνηστία, που περνά σοβαρή κρίση στις σχέσεις με την Τουρκία, εξαιτίας και της σύλληψης του τοπικού διευθυντή της από τις τουρκικές Αρχές, τώρα ανακάλυψε ότι οι Τούρκοι στρατιώτες πυροβολούν τους πρόσφυγες.

Τέτοια περιστατικά καταγγέλλονται συνεχώς εδώ και ενάμιση χρόνο και το TRIBUNE έχει δημοσιεύσει πολλά. Προηγουμένως η Διεθνής Αμνηστία είχε έγνοια να αποδείξει ότι οι Κούρδοι διαπράττουν εθνοκάθαρση στη Συρία εις βάρος των συνεργατών των τζιχαντιστών.

Η οργάνωση Human Rights Watch, το οποίο εδρεύει στη Νέα Υόρκη, καταγγέλλει ότι Σύροι εγκαταλείπουν την βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, όπου κορυφώνονται οι βίαιες συγκρούσεις, για να αναζητήσουν καταφύγιο κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, που παραμένουν κλειστά με εξαίρεση για τους βαριά τραυματισμένους.

Τους τελευταίους μήνες οι συριακές ένοπλες δυνάμεις έχουν προωθηθεί στα ενδότερα της επαρχίας που βρίσκεται κυρίως υπό τον έλεγχο των φιλότουρκων ισλαμιστών και των τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα και τον περασμένο μήνα η Τουρκία ξεκίνησε επίθεση στον γειτονικό κουρδικό θύλακα της Εφρίν με στόχο τους μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG.

«Σύροι που καταφεύγουν στην τουρκική μεθόριο αναζητώντας ασφάλεια και άσυλο υποχρεώνονται με σφαίρες και κακομεταχείριση να επιστρέψουν», λέει η Λάμα Φακίχ, υποδιευθύντρια του παραρτήματος Μέσης Ανατολής της οργάνωσης.

Ερωτηθείς σχετικά με τις καταγγελίες της οργάνωσης ο εκπρόσωπος του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι οι Τούρκοι στρατιώτες βρίσκονται εκεί για να προστατεύσουν αυτούς τους ανθρώπους και ότι η Άγκυρα έχει υιοθετήσει την «πολιτική της ανοιχτής πόρτας» από την έναρξη του εμφυλίου στη Συρία το 2011.

«Σαφώς και θα το ερευνήσουμε. Είναι απίθανο οι στρατιώτες μας να πυροβολούν ανθρώπους.

»Δεν ρωτάμε ποτέ κανέναν αν είναι Κούρδος ή Άραβας ή μουσουλμάνος ή χριστιανός, αν προέρχεται από την μια ή από την άλλη περιοχή. Δεν γνωρίζω αν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό ή όχι», είπε.

Οι κουρδικές οργανώσεις έχουν καταγγείλει επανειλημμένα τον τουρκικό στρατό ότι σκοτώνει, βασανίζει και κακοποιεί πρόσφυγες που προσπαθούν να διαφύγουν από τη Συρία και έχουν δημοσιευτεί πολλές φορές σχετικά βίντεο και φωτογραφίες.

Η HRW επικαλείται στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών σύμφωνα με τα οποία 247.000 Σύροι εκτοπίστηκαν στην περιοχή της μεθορίου κατά το διάστημα 15 Δεκεμβρίου 2017 – 15 Ιανουαρίου 2018.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr