Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρήκαν “τρύπα” 800 εκατ. δολαρίων στο αμερικανικό Πεντάγωνο

Βρήκαν “τρύπα” 800 εκατ. δολαρίων στο αμερικανικό Πεντάγωνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η αρμόδια υπηρεσία λογιστικής διαχείρισης του αμερικανικού Πενταγώνου (Defense Logistics Agency -DLA) προσπαθεί να εντοπίσει έγγραφα που να δικαιολογούν “τρύπα” 800 εκατομμυρίων δολαρίων, μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο δημοσίευμα του Politico.

Η “τρύπα” στις δαπάνες του Πενταγώνου εντοπίστηκε μετά την διενέργεια λογιστικού ελέγχου, ενώ τα χρήματα αυτά εμφανίζονται επίσημα να έχουν δαπανηθεί σε έργα στρατιωτικών κατασκευών, αλλά και συστήματα υπολογιστών.

Από την πλευρά της, η DLA επιβεβαίωσε την αποτυχία στην προσπάθεια της να παρακολουθήσει επιτυχώς την διαδρομή δαπάνης των χρημάτων, ενώ υποστηρίζει ότι “δεν έχει απολέσει συνολικά τον λογιστικό έλεγχο,” για την συγκεκριμένη υπόθεση.

“Η DLA συμφωνεί με την αξιολόγηση της Ernst and Young για την αποτυχία μας να παρακολουθήσουμε επιτυχώς την λογιστική πορεία των δαπανών για την κατασκευή στρατιωτικών έργων,” δήλωσε χαρακτηριστικά μία εκπρόσωπος της DLA στο BBC.

“Παρά το γεγονός ότι λείπουν σχετικά έγγραφα, δεν έχει απολεστεί συνολικά ο λογιστικός έλεγχος αναφορικά με τα περιουσιακά στοιχεία, αλλά κι άλλες συναφείς χρηματοδοτήσεις” πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Η ίδια εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η DLA είναι η πρώτη υπηρεσία που με δεδομένο το μέγεθος, αλλά και την πολυπλοκότητα της γραφειοκρατικής της οργάνωσης, ξεκίνησε έναν λογιστικό έλεγχο, ενώ τα στελέχη της, “δεν αναμένουν το ξεκαθάρισμα της υπόθεσης, από τους αρχικούς κύκλους διεξαγωγής των ερευνών”.

Η DLA ιδρύθηκε την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ λαμβάνει μέτρα για την βελτίωση της λειτουργίας της. Καθώς είμαστε υπεύθυνοι για την σωστή διαχείριση των χρημάτων των Αμερικανών φορολογουμένων, ο στόχος μας είναι να συμμορφωθούμε απόλυτα με τα προβλεπόμενα από τον λογιστικό έλεγχο για το οικονομικό έτος 2018″ είπε η ίδια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr