Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στον Ισπανό Λουίς Ντε Γκίντος το χρίσμα για την αντιπροεδρία της ΕΚΤ

Στον Ισπανό Λουίς Ντε Γκίντος το χρίσμα για την αντιπροεδρία της ΕΚΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι υπουργοί Οικονομικών των 19 χωρών – μελών της Ευρωζώνης έδωσαν στον Ισπανό υπουργό Λουίς ντε Γκίντος το χρίσμα για να διαδεχτεί τον Μάιο τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Βίκτορ Κονστάνσιο.

Η σύσταση του Eurogroup για την υποψηφιότητα ντε Γκίντος προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναμένεται να υιοθετηθεί τυπικά από το  Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin) την Τρίτη.

Στη συνέχεια θα ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ. Η τελική απόφαση αναμένεται να υιοθετηθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 22ας και 23ης Μαρτίου.

Ο νέος αντιπρόεδρος της ΕΚΤ θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Ιουνίου του 2018, αντικαθιστώντας τον απερχόμενο αντιπρόεδρο, τον Πορτογάλο Βίτορ Κονστάνσιο. Η θητεία του αντιπροέδρου της ΕΚΤ είναι οκταετής και μη ανανεώσιμη.

O Λούις ντε Γκίντος, δήλωσε σήμερα ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ισπανίας, μέσα στις επόμενες ημέρες.

Υποψηφιότητα για την αντιπροεδρία της ΕΚΤ είχε θέσει και ο κεντρικός τραπεζίτης της Ιρλανδίας Φίλιπ Λέιν, υποψηφιότητα που όμως αποσύρθηκε, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Πασκάλ Ντόναχιου προσερχόμενος στη συνεδρίαση των ομολόγων του στο Γιούρογκρουπ.

Η επιλογή ενός «νότιου» όπως ο Ισπανός κεντροδεξιός πολιτικός για την αντιπροεδρία αυξάνει τις πιθανότητες ενός «βόρειου» – όπως του Γερμανού κεντρικού τραπεζίτη Γενς Βάιντμαν – να αντικαταστήσει τον Μάριο Ντράγκι στην κεφαλή της ΕΚΤ το 2019.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λαγκάρντ σε Χατζηδάκη: Όχι στον οριζόντιο περιορισμό της χρήσης μετρητών στην Ελλάδα

Τζεντιλόνι: «Ανησυχώ για την κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη»

Λαγκάρντ: Η ύφεση πλησιάζει – Ανεξέλεγκτος ο πληθωρισμός σε Γερμανία και Ιταλία

Μαύρα μαντάτα από την ΕΚΤ: Για μεγάλο διάστημα εκτός ελέγχου ο πληθωρισμός

Στο έλεος της ακρίβειας αφήνει τους Ευρωπαίους το Eurogroup: Τέλος στα οριζόντια μέτρα στήριξης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr